2020 Toyota Yaris Fiyatı ve Özellikleri Ne Olur 2019-08-16

Türkiye'de de satışta olan Yaris' in yeni kasası geliyor.
16-08-2019 14:30 - 20137 Okundu

Avrupa ve Asya pazarında yoluna emin adımlarla devam eden Yaris, Ford Fiesta ve Volkswagen Polo gibi modeller ile rekabet ediyor. Rakiplerinin kasa değiştirmesi ile geride kalan Yaris de 2020 yılında kabuk değiştirecek.

Casus görsellerden yola çıkılarak tahmini bir tasarıma kavuşturulan Yaris, selefine göre daha şık bir ön bölüme sahip olacak. Ön bölümde kıvrımlı sis farlarına, dinamik led farlara, geniş ve basamaklı ızgara tasarımı yer alacak. 

TNGA platformu üzerinde geliştirilen 2020 Yaris, bu platformu sayesinde  daha fazla yolcu güvenliği, daha fazla çeviklik ve daha fazla teknoloji sunabilecek. 

Corolla modelinde kullanılan dokunmatik ekran ve başüstü ekranı Yaris'te de yer alacak.Diğer özellikler arasında Qi kablosuz şarj, Apple CarPlay ve Android Auto bulunuyor.

Elektrikli motor olmasa da hibrit motorun kullanılacağına kesin gözle bakılıyor. 1.2 litrelik turbo veya 1.8 litrelik turbo motor ile elektrikli motor kombine edilecek.
Toyota Yaris' in hibrit fiyatları şuan Türkiye'e 135 bin TL' den başlıyor. Benzinli modelin başlangıç fiyatı ise 80 bin TL.