2021 Honda E Elektrikli Yorum-Değerlendirme, Test Sürüşü, Fiyatı

2021 Honda E' bin detaylı bir incelemesi ile karşınızdayız.
02-11-2020 11:07 - 21033 Okundu

2030 yılına kadar tüm modellerini elektrikli hale getirmek isteyen Honda, iklim değişikliği gibi çevresel sorunlar nedeniyle yeni modellerini de elektrikli olarak üretiyor.

Müşteriler artık otomobilleri ile elektronik cihazları arasında daha fazla bağlantı kurmak istiyor. Bu nedenle Japon marka da bu çizgide yeni modellerini geliştiriyor. Bu modellerden birisi de insan merkezli bir mühendislik felsefesi ile geliştirilen Honda E.

İlk kez 2017 yılında Urban EV konsepti ile karşımıza çıkan ve 2019 yılında üretim versiyonu ile tanıtılan Honda E, çıktığı günden bu yana herkesin beğenisini kazanmayı başardı.

Yeni Honda E, günlük yaşamla senkronize olmak için son teknoloji bağlantı sistemleri ile donatıldı. Sezgisel bilgi-eğlence hizmetleri, çift dokunmatik ekran, akıllı telefon uygulamaları yeni modelin teknoloji kriterlerini belirliyor.

Honda Personal Assistant (HPA), yapay zeka sayesinde sürücünün sesini anlıyor ve sistemleri sürücünün isteğine göre değiştiriyor. Akıllı telefon üzerinden aracın kilini açma imkanı sunan Honda, sürücünün araca yaklaşmaya başladığı andan itibaren arabanın sürüşe hazır hale getirildiği de söylüyor. 

Yan Kamera Ayna sistemi kullanan yeni model, segmentinde bir ilke imza atıyor. Bu kamera teknolojisinin güvenlik ve aerodinamik için önemli faydalar getirdiği belirtiliyor.

Şehiriçinde güvenli sürüş için, çarpışma önleme sistemi, acil fren sistemi, araç kalkış sistemi ve park etmeye yardımcı olan Honda Park Asistanı bulunuyor.

MOTOR

Yüksek kapasiteli 35.5 kwh' ilk batarya ile donatılan 2021 Honda E, 222 kilometreye kadar sürüş imkanı tanıyor. Hızlı şarj ile 30 dakikada %80 oranında şarj olabiliyor.

KABİN

Sade ve temiz bir dış tasarıma sahip olan Honda E, kabinde de çağdaş ve dinlendirici ortam sunuyor. Cömert dingil mesafesi ile segmentinin en iyi yolcu alanı sıfatını da kazanıyor.

Yatay, geniş ve panoramik ön camı ile ferahlık hissi veriyor. Ayrıca silecek lastiği, görsel bir engel olmaması için görünmez olarak tasarlanmış. 

Önde oturan yolcular için iki, arada oturan yolcular için de yine 2 USB bağlantı noktası bulunuyor.

171 litrelik bagaj hacmi sunan yeni Honda E, arka koltuklar yatırıldığında ise 861 litrelik yük kapasitesi sunuyor.

FİYAT

Yeni Honda E fiyatının Almanya'da 30 bin Euro civarlarından satışa sunulacağı belirtiliyor. Türkiye fiyatlarının bir hayli yüksek olacağını söyleyebiriz.