2021 Nissan' ın Yeni Suv Modelinin Özellikleri

0-100 km/s hıza 5 saniyede çıkabilen bir modelden söz ediliyor.
15-09-2019 21:11 - 18774 Okundu

Nissan elektrikli araç sektöründe uzun bir süredir bulunuyor.Özellikle Leaf modeli ile dünyada 400 bin adete yakın bir satışa ulaştı. Türkiye'de bu model fazla bilinmese de dünya üzerinde bir hayli talep edilen bir elektrikli araç.Ancak hb ve sedan model yerine artık suv pazarına yönelen Nissan, şimdi de elektrikli bir suv modeli çıkartmaya hazırlanıyor.

Nissan Leaf'teki gibi başarı yakalamak isteyen Nissan, bu doğrultuda yeni bir suv modeli geliştiriyor.Hatta yurt dılında haberlere göre bu modelin özellikleri Nissan showroomlarına iletilmiş bile.

Gelen haberlere göre yeni suv modeli crossover olacak. 480 km menzil mesafesine sahip olacak ve kısa sürede şarj olabilecek. 0-100 km/s hızlanması sadece 5 saniye sürecek.

Tahminlerimize göre yeni modelin tasarımında iMx konseptinin hatları olacak. Qashqai boyutlarında olması beklenen yeni elektrikli suv modeli, 2021 yılında yollardaki yerini alacak.2020li yıllara hızlı giren Nissan, geçtiğmiz günlerde yeni kasa Juke modelinin de örtüsünü kaldırmıştı.