2021 Nissan Juke Yorum-Değerlendirme, Test Sürüşü, Fiyat Listesi

İkinci nesil Nissan Juke, selefine göre daha büyük ve daha olgun olarak yollara çıkmaya hazırlanıyor.
10-03-2020 14:33 - 22007 Okundu

2010 yılından beri 1 milyondan fazla satan Nissan Juke, yeni kasası ile satışlarını daha da arttıracak gibi duruyor. Yeni Juke, Nissan’ ın Londra’daki Avrupa tasarım ofisinde şuanki şeklini kazandı.Daha sonra da 34 bin kişinin çalıştığı Sunderland’deki fabrikada üretime girdi.

Türkiye’de  henüz satışa sunulmayan model, yurtdışındaki bazı showroomlarda yerini aldı. Renault Captur modelinde de kullanılan CMF-B platformu üzerinde geliştirilen 2020 Juke, 1.0 litrelik benzinli motoru ile 115 hp güç üretebiliyor.Önümüzdeki yıllarda hibrit versiyonunun çıkmasını da bekliyoruz.

Şanzıman seçeneği olarak 6 ileri manuel veya 7 ileri otomatik vites sunuluyor.Otomatik vites sürücünün işini kolaylaştırsa da performansı açık şekilde düşürüyor. 

Süspansiyonlar olarak hala pasif amortisötler kullanılıyor.Ancak yeniden tasarlandığı için, geri tepmelerin etkisini hafifletmek için amortisörlerin içine daha küçük, ikincil yaylar konulmuş.Standart olarak Bridgestone lastikler ile veriliyor.Bu lastikler eski Juke’a göre daha geniş ve daha iyi yol tutuşuna sahipler.

TASARIM VE ÖZELLİKLER

Yeni Juke, eski kasası kadar garip bir tasarıma sahip değil. Ön bölümde sis farları yine devasa büyüklükte ve Hella tarzı farlar kullanılmış.Ancak sis farlarının üzerinde bu defa daha ince güz farları kullanılmış. Böylece daha sert bir görünüm elde edilmiş. 

Ön ve arka bölümlerin görünümünü daha da büyüten tasarımcılar, selefine göre daha uzun ve daha geniş bir gövde kullanmışlar. Bu da 2021 Juke’ un yola daha iyi yapışmasını ve daha istikrarlı bir sürüş elde edilmesini sağlıyor.

Direksiyon teknolojisini de geliştiren Nissan Juke, eskisine göre daha iyi yanıt veriyor. Tekerlek açısı oldukça iyi. Ancak 19 inçlik jantlarda bu biraz zor olabilir. Standart olarak 17 inçlik jantlar ile yola tekerlek basıyor. 

Yüksek hızlarda araç oldukça iyi performans gösteriyor. Araç çok fazla yığılma yapmıyor ve hızı neredeyse hiç hissettirmiyor. 

6 ileri manuel vitesin de performansı iyi denebilir. 1.0 litrelik motor, hızlanma konusunda çok başarılı olmasa da devir olarak tatmin ediyor diyebiliriz. 2500 devirde dahi motorun sesi içeri gelmiyordu.Bu da Juke’ un kabinin iyi izole edildiğini gösteriyor.

Uzun yolculuklar için sorunsuz bir sürüş elde edilebilir. Kolçaklar ve koltuklar konforlu sürüş için gayet yeterli. Sürüş pozisyonu da oldukça iyi. Kısacası rahat bir kabine sahip diyebiliriz. 

2021 Nissan Juke Alınır mı?

Eğer küçük bir crossover sahibi olmak isterseniz ve sürüşten zevk almak istiyorsanız, Nissan Juke’ u tercih edebilirsiniz. Motor olarak çok fazla birşey vaad etmior. Ancak günlük sürüş için bu motorun yeterli olduğunu düşünüyoruz. Biraz daha çevik bir direksiyon sistemi isteyenler ise Seat Arona modelini de göz atabilirler.

Kabin teknolojisi ve tasarımı, yeni Juke’ u bir adım öne taşıyor. Daha uzun dingil mesafesi,  daha fazla diz mesafesine ve daha büyük bir bagaja olanak tanıyor. Ayrıca Apple Carplay ve Android Auto’ nun ücretsiz verimesi de bir diğer artısı.Ancak bilgi-eğlence sistemi kullanım esnasında hafif gecikiyor ve menüleri oldukça kafa karıştırıcı. Bu nedenle sürüş esnasında kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

FİYATLAR

Yeni modelin fiyat listesi henüz açıklanmadı. Ancak eski kasa Juke' ın fiyatları 120-130 bin bandında seyrediyordu. Yeni kasa Juke ise muhtemelen 125 bin bandından başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak.