2023 Ford Tourneo Custom Fiyatı ve Özellikleri

2024 Ford Transit Custom serisinin ardından, yolcu versiyonu olan Tourneo Custom da tanıtıldı.
23-11-2022 12:27 - 14386 Okundu

Tıpkı panelvan gibi, MPV de elektrikli, plug-in hibrit ve dizel versiyonlarda ve daha maceracı Active versiyonu ile satışa sunulacak.

Yeni Ford Tourneo Custom temelde arka camlı bir Transit Custom'dır. Crossover tarzı Active'de plastik kaplama, kaydırma plakaları ve tavan rayları bulunur; Sport'ta tampon ve yan etek uzantıları bulunurken, standart 19 inç alaşım jantlarla Titanium X, grubun en premium görünümlü versiyonudur.

İçeride öne çıkan özellik, ray sistemine sahip arka koltuklar. Tourneo Custom, üç sıralı bir düzene sahiptir, bu da elektrikli varyantında sekiz kişiye kadar veya PHEV ve dizel varyantlarında dokuz kişiye kadar yolculuk yapılabileceği anlamına geliyor. Her iki durumda da, arka koltuklar katlanabiliyor, kayabiliyor veya tamamen çıkarılabiliyor ve böylece  farklı iç düzenlemelere izin veriliyor.

Ayrıca 13 inçlik bir dokunmatik ekran, bir dijital gösterge paneli, ortam aydınlatması, bir kablosuz şarj pedi ve akıllı saklama bölmeleri bulunuyor. Diğer özellikler arasında 14 hoparlörlü ve subwoofer'lı B&O ses sistemi, NFC teknolojili dijital anahtar kartları, 5G modem ve isteğe bağlı panoramik cam tavan yer alır. Araç sahipleri, uzaktan kumanda işlevleri ve kablosuz yazılım güncellemeleri dahil olmak üzere Ford Pro hizmetlerine de erişebilecek. Güvenlik tarafında, Şerit Merkezleme özellikli Akıllı Uyarlanabilir Hız Sabitleyici de dahil olmak üzere eksiksiz bir ADAS yelpazesi mevcuttur.

E-Tourneo Custom, 214 hp (160 kW / 217 PS) ve 415 Nm tork üreten tek bir elektrik motoruyla donatılmış. Ford, EV'nin çekme kapasitesinin 2.000 kg olduğunu söylüyor.74 kWh kapasiteli pil paketi, 370 km menzil sunuyor. Pil, standart yerleşik 11 kW AC şarj cihazından sekiz saatte şarj edilebilir.

Plug-in hibrit model, tıpkı Ford Kuga PHEV gibi 2,5 litrelik benzinli motor ve elektrik motoruyla donatılacak. 11,8 kWh pil, 50 km'ye kadar yolculuk imkanı tanıyor.

EcoBlue dizel ise üç farklı güç çıkışına sahip: 134 hp (100 kW / 136 PS), 148 hp (110 kW / 150 PS) ve 168 hp (125 kW / 170 PS). Dizel motorlu dört tekerlekten çekişli Ford Tourneo Custom,   2.500 kg  çekme kapasitesine sahiptir.

Ford Tourneo Custom serisi, Fort Otosan tarafından Kocaeli, Türkiye'de üretilecek.