Ekonomik Bir Araç Kiralama için Hangi Model Tercih Edilmeli? Araç Kiralama Fiyatları

Araç kiralayanların aklına ilk gelen sorulardan biri hangi model aracın kiralanacağıdır.
17-08-2022 13:05 - 13445 Okundu

 Bununla birlikte araç kiralama fiyatları da tercihi belirleyen önemli bir kriter olarak dikkat çekiyor. Araç kiralamak isteyenlerin, ihtiyaçları doğrultusunda doğru modeli seçmesi gerekiyor. Kısıtlı bütçeye sahip olanlar, bütçe dostu modelleri tercih ederek araba kiralama  seçeneğine yöneliyor.

 

Araç kiralama firmaları, son dönemde artan talebe paralel olarak araç filolarını ekonomik araç modelleri ile genişletiyor. Böylece ekonomik araç kiralarken, araç modeli seçimi konusunda alternatifler artıyor. Ancak artan seçenek sayısı, tercih yapmayı da bir o kadar zorlaştırıyor. Kimi kullanıcılar için aracın konforlu olması, kimi için kompakt bir modele sahip olması, kimi için de yakıt tüketimi ön plana çıkıyor.

 

Ekonomik araç kiralamaya dair ipuçlarını ve araç model seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini, en çok tercih edilen ekonomik araç modelleri üzerinden sizler için derledik. Böylece ekonomik araç kiralamanın püf noktalarını öğrenebilir ve araç seçiminde yaşadığınız kafa karışıklığını en aza indirebilirsiniz.

 

Ekonomik Araç Kiralama Nedir?

 

Günlük hayatta, iş ve tatil gezilerinde araç kiralama talebi her geçen gün artıyor. Buna paralel olarak araç kiralama seçenekleri de artış gösteriyor. Kullanıcıların öncelikli ihtiyaçlarına yönelik birçok araç sınıfı filolarda yerini alıyor.

 

Ancak kullanıcıların, araç kiralarken önem verdiği konuların başında aracın kiralama ve yakıt masraflarının ekonomik olması bulunuyor. Araç kiralama firmaları da bu talebe uygun olarak filolarını genişleterek, araç kiralamayı daha ekonomik ve ulaşılabilir hale getiriyor.

 

Yakıt tüketimi düşük araçlara olan yüksek talepler, aracın kiralama fiyatlarını yükseltirken; daha az tercih edilen lüks sınıfındaki araçlar da yüksek yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor. Ancak doğru araç model seçimiyle birlikte dengeyi tutturmak ve ekonomik araç kiralamak bazı ipuçlarıyla mümkün. Bu ipuçlarının başında ise aracı ne kadar süreliğine kiralayacağınız ve kiraladığınız araçlar ne kadar mesafe yapacağınız geliyor.

 

Araç kiralarken, aracın kiralandığı gün sayısı bütçeye doğrudan etki etmektedir. Uzun dönem araç kiralama durumunda, araç kiralama firmaları, artan süreye göre daha uygun paketler sunabiliyor. Çünkü araç kiralarken, günlük kira bedeli üzerinden hesaplama yapılırken, uzun süreli kiralamalarda haftalık, aylık ve yıllık avantaj paketleri daha bütçe dostu olabiliyor. Uzun süreli araç kiralama ihtiyaçlarınızda, birkaç kez araç kiralamak yerine, bu avantajlardan yararlanabilirsiniz.

 

Bununla birlikte, kiraladığınız araçla ne kadar kilometre yapacağınız da bir diğer önemli konudur. Kiraladığınız araçla, çok uzun mesafelerde yolculuk yapmayacaksanız, yakıt tüketimi düşük olduğu için çok fazla talep edilen modeller yerine, orta düzey yakıt tüketimine sahip araçları tercih etmeyi düşünebilirsiniz.

 

Zira, yakıt tüketimi çok düşük olan araçlara olan ilgi ve talep bu araçların kiralama bedelini arttırırken, orta düzey yakıt tüketimindeki aracın kiralama bedeli daha ekonomik olabilir. Bu sebeple ekonomik araç kiralamayı düşünenlerin, araba kiralama bedeli ve yakıt tüketimini birlikte hesap etmesi gerekiyor.

Ekonomik Araç Modelleri Nelerdir?

 

Araç kiralamayı düşünüyorsanız, kullanacağınız aracın modeli de önem taşıyor. Aracın sürüş kolaylığı, sürücü ve yolcu konforuyla birlikte aracın dış görünüşü seçim kriterlerinin başında yer alıyor. Araçtan beklediğiniz özellilkleri, önceliklerinize göre sıralamak, ekonomik modeller arasında yapacağınız tercihi de kolaylaştıracaktır.

 

Araç kiralamada ekonomik araç sınıfına giren araçlar yakıt tasarrufuna sahip ve kiralama fiyatı yüksek olmayan modelleridir. Ekonomik araç modelleri hakkında daha fazla fikir sahibi olabilmek için bu sınıfta en çok tercih edilen araç marka ve modelleri hakkında bilgi edinerek en doğru araç modelini kolaylıkla seçebilirsiniz. Ülkemizde en çok tercih edilen ekonomik araç markalarını sizler için derledik.

Renault Araçlar

 

Fransız Renault markası, kiralık araç filolarının en çok tercih edilen otomobil modellerinin başında geliyor. Türkiye’de yaygın olarak ve sevilerek kullanılan Renault, bütçe dostu bir araç kiralama için sıkça öneriliyor.

 

Markanın Clio serisini hemen hemen her otomobil kiralama filosunda bulunuyor. Yine aynı markanın Symbol serisi de ekonomik sınıfa giren araç modelleri arasında yer alıyor.

 

Bireysel kiralamalarda sevilerek tercih edilen Renault araç modelleri aynı zamanda kurumsal kiralamalarda da ekonomik bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor. Markanın Megane serisi de ekonomik modellerden sayılıyor.

 

Citroen Araçlar

 

Yine bir Fransız markası olan Citroen; sahip olduğu ekonomik sınıf araçlar modelleriyle Türkiye’de sevilen ve sık tercih edilen markaların arasında yer alıyor.

 

Konforlu sürüş imkanının yanı sıra yakıt konusundaki bütçe dostu yapısı ekonomik ve şık bir araç kiralamak isteyen kullanıcılar tarafından tam not alıyor.

 

Özellikle kişi kapasitesi ve birçok yol ile uyumlu bir sürüşe sahip olması bu markanın aileler tarafından tercih edilmesini sağlıyor.

 

Fiat Araçlar

 

Bir İtalyan markası olan Fiat, Türkiye’de sevilerek tercih edilen bir diğer araç modelidir. Kullanışlı ve harcadığı yakıtın azlığı sebebiyle sürücülerin severek tercih ettiği araçların başında geliyor.

 

Araç kiralama şirketlerinin filolarında azımsanmayacak kadar bol olan Fiat marka araçlar, özellikle birkaç serisi ile ön plana çıkıyor.

 

Linea serisi neredeyse tüm araç kiralama şirketlerinde bolca bulunuyor. Ayrıca Egea serisi de konforlu yapısı ile tatillerinde ekonomik bir araç kiralamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

 

Volkswagen Araçlar

 

Alman menşeli Volkswagen markası dayanıklı ve fiyat performans oranı yüksek araç modelleri ile biliniyor.

 

Listede yer alan diğer markalara göre bütçe olarak biraz daha yukarıda yer alan Volkswagen, sürüş konforunun da diğer markalara kıyasla daha yüksek olmasıyla da dikkat çekiyor.

 

Her kesim için farklı özelliklere sahip otomobiller üreten firma hem ekonomik hem de lüks araçları ile biliniyor. Özellikle markanın Polo serisi ekonomik bir araç kiralama arayışında olan kullanıcılara sıklıkla sunuluyor.

 

Ford Araçlar

 

Bir Amerikan araç markası olan Ford, araç kiralama filolarında sıkça görülen modellerin başında geliyor. Sürücü dostu bir marka olan Ford, sahip olduğu tecrübe ile kullanıcılarına sunduğu fiyat performans modelleri ile biliniyor.

 

Türkiye özelinde Focus serisi sıkça adından söz ettiriyor. Hem kullanışlı hem de yakıt dostu olması araç kiralayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

 

Opel Araçlar

 

Bir Alman markası Opel, ürettiği ekonomi sınıfı araçları ile biliniyor. Birçok rent a car firması filosunda Opel araçlarını görmeniz olasıdır.

 

Opel markasının Astra serisi özellikle sıkça karşılaşılan ve önerilen serilerin başında geliyor. Konforlu sürüşünün yanı sıra ekonomik özelliklere sahip oluşu araç kiralamalarda popüler bir seçenek olmasını sağlıyor.

 

Peugeot Araçlar

 

Fransız otomobil üretici Peugeot, hem iş hem de bireysel kullanımda Türkiye’de sıkça kullanılan araçların başında geliyor.

 

Özellikle geniş hacimli yapılara sahip modellerine trafikte sıkça saklamanız mümkündür. Binek araç şeklinde üretilen modelleri de araç kiralama şirketlerinin filolarında genellikle bulunuyor.

 

Markanın 301 serisi ekonomik bir araç kiralamak isteyenlere öneriliyor. Yakıt konusundaki harcadığı enerji bu aracı kiralamalarda aranılan araçlar sınıfına koyuyor.

 

Toyota Araçlar

Uzakdoğu menşeli araçlar da Avrupa menşeli araçlar kadar Türkiye’de adından söz ettiriyor. Türkiye’de geniş bir pazara sahip olan ve Türkiye’de sürüş için en uygun markaların başında gelen Toyota, doğal olarak araç kiralama şirketlerinin araç filolarında sıkça bulunuyor.

 

Özellikle günlük gezilerde sıkça tercih edilen Corolla serisi markanın kült bir serisi olarak biliniyor.

Hyundai Araçlar

 

Güney Kore markası Hyundai, Türkiye özelinde tercih edilen bir diğer Uzakdoğu firması olarak kendini gösteriyor. Marka, dayanıklı ve ekonomik özelliklerle donatılan binek araçlarıyla biliniyor.

 

Araç kiralayanlar için önerilen  i20 serisi road trip yapmak isteyenler için ideal bir yapıya sahiptir. Uzun yolculuk aracı olarak da bilinen bu seri, kalabalık aile yolculukları için de öneriliyor.