2024 Lexus LM- fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi

Lexus, LM minivanının yeni neslini tanıttı.
24-04-2023 05:58 - 20333 Okundu

Şanghay Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan LM, ilk kez Avrupa ve Japonya da dahil olmak üzere 60'tan fazla ülkede piyasaya sürülecek.

Yüksek kaliteli malzemelerden yapılmış bir iç mekan sunuyor ve lüks özelliklerle doludur, arka koltuklar da dahil olmak üzere geniş koltuklar sunar. Uzatılmış modelde, arka yolcular için eğlence sistemi, masaj özellikli koltuklar ve bir buzdolabı gibi özellikler sunulur.

Lexus, yeni LM'yi 4-, 6- ve 7 koltuklu konfigürasyonlarda sunacak. 4 koltuklu model, en lüksü ve ön ve arka koltuklar arasında bölme, 48 inç geniş ekran, buzdolabı, farklı saklama bölmeleri ve hatta ısıtmalı kolçaklar ve sedirler ile birlikte geliyor. Bir yolcunun yüzündeki, göğsündeki, kalçalarındaki ve alt bacaklarındaki sıcaklığı algılayan ve tüm vücudunuzun mükemmel sıcaklıkta olmasını sağlamak için HVAC'ı kontrol eden gelişmiş bir ısıtma ve soğutma sistemi bile bulunuyor.

Bir dizi güvenlik özelliği de Lexus Safety System+'ın bir parçası olarak standart olarak geliyor. Bu kurulum, Çarpışma Öncesi Uyarı, Çarpışma Öncesi Fren Yardımı ve Çarpışma Öncesi Frenlemeyi kapsayan bir Çarpışma Öncesi güvenlik sistemini içerir. Ayrıca Dinamik Radar Hız Sabitleyici, Şeritten Ayrılma Uyarısı ve hatta Anormal Sürücü Tepki Sistemine de sahiptir.

Diğer özellikler arasında güvenlik ekipmanları, 12 hoparlörlü ses sistemi, elektrikli sürgülü kapılar, elektrikli panoramik tavan ve arka görüş kamerası bulunur.

Lexus, 2,4 litrelik turboşarjlı dört silindirli hibrit ve 2,5 litrelik dört silindirli hibrit ile birlikte geliyor. Teknik özellikler ise daha sonra açıklanacak. 2.5 litrelik hibrit motor, toplamda 197 beygir gücüne sahiptir ve sürekli değişken şanzıman (CVT) ile eşleştirilmiştir.

Lüks servis aracı, 2024 model yılı için bir dizi geliştirmeden yararlanıyor. LM'nin temel gücünü iyileştirmek için birçok çalışma yapıldı. İyileştirmeler, radyatör desteğine ve arka zemine yeni destekler takılarak, düz bir külbütör yapısı oluşturularak ve çeyrek sütunlar güçlendirilerek sağlandı.

Lexus ,  yeni LM'yi gelişmiş "Frekansa Duyarlı Piston Valfli AVS Süspansiyonu" ile donattı. Bu sistem, Uyarlanabilir Değişken Süspansiyon aktüatörü ile amortisördeki frekansa duyarlı piston valfini birleştirerek daha az titreşimle daha yumuşak bir sürüş kalitesi sağlar. Genel olarak, bu iyileştirmeler yolcular için daha konforlu bir yolculuk sağlamalı ve LM'yi zeki minivan alıcıları için daha da çekici bir seçim haline getirmelidir.