2024 Toyota GR Yaris'e 8 Vitesli Otomatik Ekleniyor

Toyota, GR Yaris' i yeni özellikler ile güncelledi.
05-02-2024 10:00 - 239 Okundu

En büyük haber elbette şanzıman. Hyundai'nin i30 N'de yaptığı gibi, GR Yaris başlangıçta sadece altı ileri manuel şanzımanla piyasaya sürüldü ve şimdi isteğe bağlı sekiz ileri otomatik şanzıman ürün gamına eklendi. Bu hiç şüphesiz otomobilin cazibesini artıracak ve muhtemelen satışları da artırmaya yardımcı olacaktır. Hyundai'nin aksine Toyota çift kavramalı bir sistemi tercih etmemiş, bunun yerine  yeni bir tek kavramalı ünite geliştirmiştir.

Otomatik şanzımanla sipariş edilen örneklerde özel bir soğutucu ve direksiyon simidinin arkasına monte edilmiş bir çift plastik vites kolu bulunuyor. Otomatik vites kutusu GR Yaris'e  18 kg eklese de, performansını daha da arttırıyor.  

Toyota, GR Yaris'in 1.6 litrelik turbo şarjlı üç silindirli motorunda da bir dizi değişiklik yapıldığını açıkladı. Otomobil üreticisi doğrudan enjeksiyon basıncını arttırdı, yeni bir emme havası basınç sensörü taktı, yeni hafif pistonlar monte etti ve farklı bir emme havası basınç sensörü ekledi.  

Tasarım anlamında değişiklikler, farklı hava girişlerine sahip yeni bir tamponun bulunduğu ön uçta başlarken, arkada hemen hemen diğer tüm yeni otomobillerde olduğu gibi bir ışık çubuğu içeren farklı LED arka lambalar bulunuyor.