2025 VW Golf 50. Doğum Günü Kutlamasına Hazırlanıyor

Volkswagen, yeni nesil Golf'ü bu ay sonunda tanıtacak.
05-01-2024 11:00 - 207 Okundu

Volkswagen, Ocak ayının sonunda tanıtılacak olan sekizinci nesil Golf'ün makyaj hazırlıklarına devam ediyor . Bu yenileme, 2024 yılında 50. yılını kutlayacak olan marka ve otomobil için önemli bir yenileme olacak.

Makyajlı Mk8 Golf, "görsel olarak rafine edilmiş özellikler, yeni destek sistemleri ve motor seçeneklerinin yanı sıra yeni nesil bilgi-eğlence sistemleri ve yazılımı" da dahil olmak üzere çeşitli geliştirmeler getirecek. Bildiğiniz gibi Volkswagen, kompakt otomobilin tamamen dokunmatik tabanlı bilgi-eğlence sistemi nedeniyle eleştirilere maruz kalmış ve bu kararından vazgeçmişti.

Geçtiğimiz hafta VW, ID markalı elektrikli araçlarından esinlenerek revize edilmiş bir LED aydınlatma imzasına sahip olan güncellenmiş Golf'ün ilk teaser görüntüsünü yayınladı. Revize edilmiş bir ön ve arka panjur da bizleri bekleniyor.

 VW, Golf'ün 50. yıldönümünü,  bu güne kadar üretilmiş kasalarını  etkinliklere götürerek kutlayacağını söylüyor. Araçlar arasında, 1969 yılında Wolfsburg'da geliştirilen  EA 276 konsept otomobili de yer alacak. Bu konsept otomobil birinci nesil Golf'ün öncüsüdür ve  Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanmıştır.

Bugün, hatchback'in 37 milyondan fazla örneği müşterilere teslim edilmiş durumda. Golf'ün en son örneğinin Ocak ayı sonunda tanıtılmasının ardından VW, modelin ön satışlarının 2024 baharında başlamasını bekliyor.