2026 Dacia C-Neo: Fiyatı ve Özellikleri Ne Olacak?

Dacia, Octavia modelinin yerine getirmek için yeni bir modelin çalışmalarına başladı.
02-01-2024 10:00 - 342 Okundu

Dacia, Duster ve Bigster SUV modellerinin ardından, iki yeni kompakt boyutlu model geliştirmek için kolları sıvadı.Her ikisi de 2026'da piyasaya sürülecek ve  crossover wagon ve fastback tarzı bir sedan olarak yollara çıkacaklar.

Dacia C-Neo olarak bilinen yeni proje, otomotiv pazarındaki bir boşluğu doldurmayı amaçlıyor. Birçok büyük marka ya geleneksel içten yanmalı motorlu (ICE) kompakt hatchback ve sedan modellerini üretimden kaldırdı ya da bu segmentte tamamen elektrikli modellere yöneldi. Bu durum, uygun fiyatlı içten yanmalı motorlu modeller için pazarda   boşluk yarattı. Dacia, geniş bir iç mekana, maceracı özelliklere ve rekabetçi bir fiyat etiketine sahip bir araç sunarak bu fırsatı değerlendirmek için adım atıyor.  

Görsellerimizde de görüldüğü gibi, Dacia C-Neo'nun Duster ve Bigster SUV'lar tarafından tanıtılan yeni tasarım dilini benimsemesi bekleniyor. Muhtemelen ince LED ışıklar, şık yüzeyler ve crossover'larda yaygın olarak bulunan ve macera hissi veren tasarım öğeleri içerecek. Resimde görülen wagon versiyonuna ek olarak, beş kapının rahatlığını üç kutulu bir siluetle birleştiren daha şık bir fastback versiyonu da olacak.

C-Neo'nun yaklaşık 4.600 mm uzunluğunda olması ve geniş bir kabin sunması bekleniyor. Referans olarak, Dacia Jogger crossover wagon 4,547 mm uzunluğunda ve halihazırda yedi kişilik bir düzen ile sunuluyor. Gösterge panelinin ve kontrollerin çoğunun Duster ve Bigster SUV'ları ile paylaşılması muhtemel. Ek olarak, Dacia'nın geniş aksesuar yelpazesi onu kamp ve çeşitli açık hava etkinlikleri için ideal bir seçim haline getirecek.

Alt yapıya gelince, Dacia'nın tüm ürün gamı Renault Grubu'nun CMF-B mimarisi üzerine inşa ediliyor ve bu da hem üretim hem de geliştirmede maliyet tasarrufu sağlıyor.  


Güç aktarma seçeneklerinin hafif hibrit, çift yakıtlı (gaz/LPG) ve hibrit versiyonları içermesi ve gelecekte bir plug-in hibrit olması bekleniyor. İlk seçenek, 128 hp (96 kW / 130 PS) güç üreten 48 V mild-hybrid sisteme sahip turboşarjlı 1.2 litrelik üç silindirli benzinli motordur. Bu motor şu anda FWD ve AWD formlarında mevcut olduğu Dacia Duster'da kullanılıyor.  

C-Neo projesi henüz resmi olarak duyurulmamış olsa da, Dacia CEO'su Denis Le Vot iki yeni modelin 2026 yılında piyasaya sürüleceğini doğruladı. Dacia'nın fiyatlandırma stratejisi göz önüne alındığında, C-Neo modeli muhtemelen VW Golf, Peugeot 308, Opel Astra ve Toyota Corolla gibi benzer boyuttaki rakiplerin altında kalacak. Aynı zamanda, hem genişlik hem de fiyatlandırma açısından Dacia'nın ürün gamındaki Duster ve Bigster arasındaki boşluğu doldurması bekleniyor.