Alfa Romeo, 2024 Stelvio'da Bir Dizi Değişiklik Yaptı

Alfa Romeo, 2024 model Stelvio'yu güncelledi.
25-09-2023 09:04 - 21257 Okundu

Stil açısından crossover yeni LED matris farlara ve güncellenmiş arka lambalara sahip. Model ayrıca yeni bir V-Scudetto ızgara eklentisi ile geliyor.

Stelvio yeni bir 12.3 inç dijital gösterge paneli ile donatıldığı için güncellemeler içeride de devam ediyor. Değişiklikler bununla da sınırlı değil; daha önce duyurulan Stelvio Quadrifoglio 100° Anniversario Edition'a sınırlı sayıda üretilen Competizione versiyonu da ekleniyor. 

"En lüks Stelvio" olarak lanse edilen Competizione, özel bir Ayışığı Grisi mat boyaya sahip. Crossover ayrıca daha koyu gizlilik camı, kırmızı fren kaliperleri ve özel 21 inç jantlar takıyor.

İç kısımda, koltuklarda kırmızı kontrast dikişlerin yanı sıra koltuk başlıklarında ve yanlarda Competizione arması bulunuyor. Diğer kısımlarda ise deri kaplı bir gösterge paneli ve 14 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi bulunuyor.

 
Stelvio Competizione, Alfa aktif süspansiyon ile donatılmıştır ve 280 hp (209 kW / 284 PS) ve 306 lb-ft (414 Nm) tork üreten turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motorla güçlendirilmiştir. Sekiz ileri otomatik şanzımana bağlı olan bu motor, standart dört tekerlekten çekiş sistemiyle eşleştirilmiştir.

Giriş seviyesi model olan 2024 Stelvio Sprint 45.375 dolardan başlıyor ve yağmur sensörlü silecekler, eller serbest elektrikli bagaj kapağı ve 18 inç alüminyum jantlarla donatılmış olarak geliyor. Alıcılar ayrıca ısıtmalı bir direksiyon simidi ve her iki sırada da ısıtmalı siyah deri koltuklar bulacaklar. Diğer öne çıkan özellikler arasında ortam aydınlatması, kablosuz akıllı telefon şarj cihazı, çift bölgeli otomatik klima kontrol sistemi ve 8.8 inçlik bilgi-eğlence sistemi yer alıyor.