Allison Şanzıman’ın FuelSense® Teknolojisi

Allison Şanzıman’ın FuelSense® teknolojisi, en iyi 20 ürün arasında seçildi.
10-03-2015 09:13 - 16805 Okundu

Allison Transmission Holding A.Ş.’nin (New York Borsası: ALSN) FuelSense® yakıt tasarrufu teknolojisi Heavy Duty Trucking Dergisi tarafından sektörün en iyi 20 ürünü arasında seçildi.

Allison Şanzıman Kuzey Amerika Pazarlama ve Marka Geliştirme Müdürü Lou Gilbert konuyla ilgili açıklamasında; “Allison Şanzıman’ın ve FuelSense teknolojisinin bu unvana layık görülmesi bizleri çok gururlandırdı. FuelSense teknolojisi sayesinde müşterilerimize daha fazla katma değer sağlamak ve Allison’ın ticari araç sektöründe yakıt tüketimini azaltma konusundaki taahhüdünü desteklemek amacıyla yakıt odaklı yazılım çözümlerimizin kapsamını genişletmiş, paket haline getirmiş ve yeniden markalaştırmış bulunmaktayız,” dedi.

Mart 2014’te lansmanı yapılan FuelSense, %20’ye varan yakıt tasarrufu sağlamak üzere sürüş koşullarına adapte olan bir teknolojiden faydalanmaktadır. Otomatik seçilen vites değişiklikleri ile ivmelenme yönetimi, yüke, yol durumuna ve iş döngüsüne bağlı olarak performanstan ödün vermeksizin şanzımanın yakıt tasarrufunu en üst düzeye taşımaktadır. FuelSense teknolojisi, üç farklı yazılım paketinden (FuelSense®, FuelSense® Plus™, FuelSense® Max™) ve Allison tam otomatik şanzıman çeşitlerine yönelik birçok elektronik kontrollerden oluşmaktadır.

FuelSense teknolojisinin özellikleri şu şekildedir;

5. Nesil Kontroller – İvmelenme yönetimi ve hassas eğim ölçer
EcoCal – Vites değiştirme teknolojisi, motor hızını en etkili düzeyde tutmaktadır 
Dinamik Vites Değiştirme Programı - Düşük motor hızında vites değişiklikleri yapılabilecek durumları otomatik olarak algılamaktadır
Duruş Esnasında Otomatik Boşa Atma – Araç hareketsizken yakıt tasarrufunda bulunmakta ve emisyonları azaltmaktadır.

Heavy Duty Trucking dergisinin baş editörü Deborah Lockridge açıklamasında: “2015 yılına yönelik en iyi 20 ürün ödülümüzden birini kazanan Allison’ı ve FuelSense teknolojisini Heavy Duty Trucking adına tebrik ederiz. Bu yılın “en iyisinin iyisi”, Amerikan Kamyon Taşımacılığı Derneği’nin Teknoloji ve Bakım Konseyi bünyesinde görevli Ağır Hizmet Kamyon Filosu Öncüleri ve kıdemli filo bakım uzmanlarının desteği ile editörlerimiz tarafından yüzlerce ürün ve hizmet arasından seçilmiştir,” dedi.

En iyi 20 ürün seçimlerinde inovasyon, en güncel sektörel sorunlara yönelme, bakım maliyetlerine yönelik tasarruflar aracılığıyla filonun karlılık oranını arttırma, güvenlik ve filo verimliliği gibi diğer iyileştirmeler baz alınmıştır.

Gilbert yaptığı açıklamada: “Yazılım özelliklerini bu şekilde paket haline getirerek son kullanıcılar için bayilerde anlatımını kolaylaştırmak ve böylece kullanımını birçok uygulamada yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. FuelSense paketleri, genel performans ve verimlilik düzeyinden ödün vermeksizin gerçek anlamda tasarruf sağlamakta ve filo işletmecilerine doğrudan yakıt tasarrufu seçenekleri sunmaktadır,” diyor.