Haberler

Ford' un Yeni Suv Modeli Puma Olacak, Fiyat Ne Olur

Ford' un bir süredir üzerinde çalıştığı suv modelinin adı belli oldu.

Ford, suv ailesi şuan Kuga ve Ecosport'tan oluşuyor. Biraz daha premium bir model isteyenler için ise Edge modeli satışta bulunuyor.Ancak suv segmenti için 3 model çok da yeterli değil.Bu nedenle aileyi genişletmek isteyen Ford, bu doğrultuda yeni bir suv modeli geliştiriyor. Üstelik bu model, biraz daha crossover bir araç olacak.B segmentinde yer alacak olan araç, Nissan Juke, Opel Mokka  gibi modeller ile rekabet edecek.

Ford' un Romanya'daki fabrikasında üretilecek olan yeni modeli adı PUMA olacak. Bu aracın isim haklarını 2018 yılında alan Ford, başvuruları Yeni Zelanda ve Avustralya'da yapmıştı.Ayrıca 1997 yılından 2002 yılına kkadar Puma adı verilen küçük bir coupe modelinin de satışı yapılmıştı.

Tahinlere göre yeni Puma 2020 yılında yollara çıkacak. Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan model, Ecosport' un yeni kasası olarak görülüyor. Ecosport modelinin de Romanya'da üretildiğini belirtelim.

Ecosport ile aynı segmentte yer alacağı için 2020 Puma' nun fiyatları Ecosport ile aynı olacaktır.Ecosport fiyatları şuan 128 bin TL' den başlıyor.

FORD HABERLERİ