Ford Mondeo Hibrit 2019'da Geliyor

Station wagon olarak da satın alınabilecek.
07-10-2018 22:11 - 17488 Okundu

Ford Mondeo' nun geleceğine dair belirsizlikler bir süre daha olsa kalktı.Hatta yeni modelin artık hibrit motor seçeneğine de sahip olacağı biliniyor.Casus kameralar tarafından daha önce görüntülenen 2019 Mondeo, hibrit motor seçeneği ile de objektiflere yakalanmıştı.Ford da hibrit versiyonu tanıtarak, Mondeo Hibrit üzerindeki sis perdesini kaldırdı.

Ford Avrupa' nın Satış Yöneticisi Roelant de Waard, station gövde seçeneğinin müşteriler tarafından çok beğenildiğini söyledi.Bu nedenle de hibrit sistemini ilk olarak station wagon seçeneğine dahil ettiklerini bildirdi. Mondeo sedanın hibrit versiyonu ise daha sonra örtüsünü kaldıracak.

2.0 litrelik Atkinson benzinli motor ile elektrikli motoru kombine eden Ford, düşük emisyonlu bu araç ile daha da çevreci bir marka haline gelmiş oldu.Frenleme sırasında gücünün %90' ını şarj edebilme kapasitesine sahip olan bu motor, elde edilen enerjiyi koltukların arkasında konumlandırılan 1.4 kwh' lik bir pilde depoluyor.

Yeni hibrit motor seçeneği, 2019 yılında satışa sunulacak.Aracın vites seçeneği 8 ileri otomatik olacak. Dizel motor da motor skalasındaki yerini alacak.