Haberler

Nissan Juke, Qashqai ve X-Trail, 2025'ten İtibaren Tam Elektrikli Olacaklar

Nissan'ın en çok satan SUV'ları, mevcut hibrit modellerin yanı sıra tam elektrikli versiyonlarla da sunulacaklar.

Nissan'ın, 2025 ile 2027 yılları arasında piyasaya çıkması beklenen Juke, Qashqai ve X-Trail'in tamamen elektrikli varyantlarını planladığı bildiriliyor. E-arabalar, birkaç yıl boyunca mevcut e-Power hibrit varyantlarının yanında satılacaklar.

Nissan Avrupa başkanı Guillaume Cartier, elektrifikasyona geçişin BEV'e geçmeden önce e-Power hibritlerle başladığını söyledi. Şirketin Qashqai'nin elektrikli bir motor almasının iyi olabileceğini  söyledi ve bunu doğal bir ilerleme olarak nitelendirdi. Aynı şeyin daha küçük Juke ve daha büyük X-Trail için de olacağı bildiriliyor.

2019'da ortaya çıkan ikinci nesil Nissan Juke, CMF-B platformunu temel alırken, 2021'de ortaya çıkan üçüncü nesil Qashqai ve dört nesil X-Trail, CMF-CD'yi kullanıyor.

Halihazırda Nissan Ariya ve Renault Megane E-Tech'te kullanılan CMF-EV mimarisi, elektrikli Qashqai ve X-Trail için geliştirilebilir. Aslında Ariya, kapladığı alan açısından daha küçük Qashqai ile daha büyük X-trail arasında yer alıyor.

Yaklaşan e-arabalar, 400 kW'a kadar hızlı şarj oranlarının yanı sıra "daha düşük maliyetle daha iyi enerji yoğunluğu ve verimliliği" getirmeyi vaat eden yeni pil teknolojisi alabilirler.

NISSAN HABERLERİ