Audi Gözlükleriyle Yeni Dönem

Audi Showroom’u bir gözlüğün içinde.
08-02-2015 14:41 - 20282 Okundu

Audi’nin geliştirdiği sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde Audi’nin tüm model ailesi sanal dünyada 3 boyutlu şekilde incelenebiliyor. Kullanıcılar, motor sesinden, kapı kapanma sesine hatta iç konfora ve sürüş rahatlığına kadar Audi’ler ile ilgili her detayı bu gözlük sayesinde tecrübe edebiliyor

Audi VR Experience (Audi Sanal Gerçeklik Deneyimi), araç sahibi olmak isteyenlerin Audi dünyasını sanal gerçeklik ortamında 3 boyutlu olarak keşfetmesini ve deneyimlemesini sağlıyor. İlk kez Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılan bu teknoloji, bir sanal gerçeklik gözlüğü ve kulaklıktan oluşuyor.

Hareketi de algılıyor

Bu gözlüğü kullananlar özel yazılımı sayesinde, ilk olarak Audi’nin tüm model ailesi içinde, binlerce renk, eğlence, iç tasarım ve motor seçenekleri içinde deneyimlemek veya incelemek istedikleri otomobili belirliyor. Sonrasında da 3 boyutlu olarak sanal gerçeklik ortamında aracı en ince ayrıntısına kadar inceleyebiliyorlar. Sanal gerçeklik gözlüğünün içindeki kamera sistemi ise, kullanıcının baş hareketlerini algılayarak, görüntüleri harekete adapte edebiliyor.

Motoru bile inceleyebiliyorlar

Kullanıcılar, Audi VR Experience sayesinde sanal ortamda aracın içinde oturabiliyor, kaputu açarak motoru inceleyebiliyor hatta Bang & Olufsen ses sistemi ile aracın motor sesini, kapı kapanma sesini dinleyebiliyor. Seçtikleri aracın içinde müzik dinleme keyfinin de nasıl olacağını deneyimleyebiliyor.

Audi A.G, sanal gerçeklik gözlüğünü 2015 yılı içinde dünya genelinde seçilen pilot yetkili satıcılarda kullanmaya başlayabileceğini duyurdu.