Audi Q8 3 Sene İçinde Yollarda

Audi Q8 için, Q7'nin tanıtımının ardından geliştirmeler hız kazanacak.
26-11-2014 08:12 - 15292 Okundu

Alman Audi, 2015 yılı içerisinde tanıtacağı Q7'nin ardından Q8'in üretimine geçeceklerini açıkladı.Audi yeni Q8 modeli ile BMW X6, Range Rover Sport gibi üst sınıf modellere rakip olacak.Ayrıca Audi'nin bu yeni modeli lüks olmasının yanı sıra sportif bir sürüş de sağlayacak.

Audi Teknik Şefi  Ulrich Hackenberg'in Autacar'a verdiği röportajda “Q8, gelecek  Prologue Concept modelinin tasarımından etkilenen yepyeni bir araba olacak. Q7 den daha duygusal ve daha sportif olacak. Q7 yedi kişilik bir araba olacakken Q8 daha çok bir coupeye benzeyecek.” dedi.

2015 yılında tanıtımının yapılacağı Q7 ise şuanki mevcut tasarım anlayışı ile üretilen son modellerden birisi olacak.Yeni Q8 ise hem dış tasarım olsun hem de iç tasarım olsun Q7'den çok farklı olacak.

Hackenberg'in açıkladıklarına göre Audi Q8 resmi olarak onaylandı ve gerekli geliştirmelerin ardından en geç 2018 yılına kadar üretim başlamış olacak.Bu yeni model tüm dünya da satışa sunulmakla beraber, asıl pazarlar olarak Çin, Orta Doğu ve ABD pazarları olarak düşünülüyor.

Audi Q8, 5 metreden daha uzun olacak ve büyük bir ihtimal ya elektrikli ya da plug-in hibrit teknolojisi kullanılacak.