Bir Marka Daha Cenevre Fuarı'na Katılmayacak

Jaguar Land Rover da fuara katılmayacağını açıkladı.
20-12-2018 09:09 - 19485 Okundu

Ford ve Volvo' nun ardından Land Rover da 2019 Cenevre Otomobil Fuarına katırlamayacağını açıkladı.Autocar'da çıkan habere göre, mali sebeplerden dolayı İngiliz marka, bu fuarı es geçecek.Çünkü fuara katılım maliyetleri oldukça yüksek. Diğer markalar da fuarların artık gereksiz masraf olduğunu  belirtiyor.

Satışları düşen marka özellikle Çin pazarından büyük bir darbe yedi. Çin Hükümeti' nin otomotivde gümrük vergisini arttırması, lüks suv modellerinin satışlarını oldukça düşürdü. Land Rover'ın pazar payı %4 oranında düşüş gösterdi.Bunun üzerine İngiliz marka;

"Jaguar Land Rover olarak, bir değişim planı uygulamaya başlıyoruz. Düşüşte olan satışlarımızı canlandırmak için bu plan mutlaka gerekiyor, özellikle de Çin için. Talebe göre üretim miktarlarımızı dengelemek ve satışları yakından incelemek gibi şeylere önem vereceğiz." diyerek durumun ne kadar kritik olduğunu açıkladı.

CENEVRE OTOMOBİL FUARINA KATILMAYAN MARKALAR

Yeni modellerinin tanıtım zamanı ile Cenevre Fuarı' nın zamanın çakışmadığı gerekçesiyle , Ford bu fuara katılmayacağını açıkladı. İsveç markası Volvo da bu fuarda stand açmayacağını açıklamıştı.