BMW 3 Serisi GT Üretilmeyecek

BMW, yeni 3 serisine GT versiyon üretmeyecek.
04-10-2018 08:45 - 15987 Okundu

2009 yılında 5 serisi ile tanıştığımız GT kasalar, ilk başkta herkesin dikkatini çeken bir model olmuştu.5 serisi GT' ye yüksek talep olması nedeniyle, diğer modellerinde de GT versiyonlar için yer açan BMW, 3 serisine de Gran Turismo üretmişti. Ancak yeni 2019 kasa için bu defa GT versiyon düşünülmüyor.

BMW'nin Global Geliştirme Şefi Klaus Frohlich, yaptğı açıklamada, BMW'de değişimin başladığını, müşterilerin 3 Serisi GT yerine X1 ve X3 modellerini tercih ettiklerini belirtti.Yüksek sürüş pozisyonuna sahip olan GT versiyonlar yerine suv modellerini tercih eden müşteriler, GT modellerine olan ilgilerini kaybetti. Bu da demek oluyorki SUV modelleri bir kasanın daha fişini çekmiş oldu.

Frohlich, 3 serisi GT' nin üretilmemesinin BMW' ye çok fazla etki etmeyeceğini düşünüyor. 3 serisi ve 4 serisi' nin GT' nin boşluğunu doldurabileceğini belirten yetkili, üretimin ne zaman durdurulacağını ise açıklamadı.Tahminlerimize göre 2020 yılından sonra GT modellerini artık görmeyeceğiz.

BMW, yeni 3 serisini de tanıttı. Karizmatik tasarımı ve yeni donanımlar ile gelen 3 serisinin görsellerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.