BMW XM 50e, 80 Km'ye Kadar Elektrikli Menzil Sunuyor

BMW, yeni otomobili hakkında bazı bilgiler paylaştı.
12-04-2023 05:05 - 20151 Okundu

BMW, yeni XM Label Red kutlamaları sırasında sessizce XM 50e'yi tanıttı. XM 50e'nin giriş seviyesi bir model olması planlanıyor. Çift turbolu 4.4 litrelik V8 ünitenin,  turboşarjlı 3.0 litrelik altı silindirli bir motorla değiştirilmesib ekleniyor.

Yeni model,  elektrikli motoru ile sadece  76-84 km'lik bir menzil sağlayacak. Bu da yeni modelin tam elektrikli bir model olacağını değil,  bir plug-in hibrit motor teknolojisi ile geleceğini gösteriyor. Yeni modelin Türkiye'de satışa sunulmasını beklemiyoruz. Araç hakkında çok fazla bir bilgi bulunmasa da kabinde yeni nesil teknolojilerin kullanılacağına kesin gözle bakıyoruz. 

Bu modelde hem bir benzinli motor hem de bir elektrik motoru bulunur ve bu sayede daha düşük yakıt tüketimi ve daha yüksek bir performans elde edilir.

XM xDrive50e modelinde 3.0 litrelik 6 silindirli bir benzinli motor ve bir elektrik motoru bulunur. Toplam sistem gücü 389 beygir güç ve 600 Nm tork sağlar. Bu motor, 8 ileri Steptronic şanzımanla eşleştirilmiştir.

XM xDrive50e, elektrik motoru sayesinde 54 kilometrelik tamamen elektrikli sürüş menzili sunar. Ayrıca, bu modelde regeneratif frenleme gibi özellikler de bulunur, bu sayede frenleme esnasında enerji geri kazanılabilir.

Şimdilik BMW, XM 50e'nin tüm ayrıntılarını gizli tutuyor.