BMW'nin Yeni Konsepti Nefes Alıyormuş Gibi Görünen Bir Izgaraya Sahip Olacak

BMW, yeni konseptinde farklı işlere imza atacak.
31-08-2023 07:27 - 22376 Okundu

BMW, 2 Eylül'de görücüye çıkacak Vision Neue Klasse konseptinin yeni bir teaser'ını yayınladı. Teaser videosu kısa olsa da, konseptin kendisinden önce gelen diğer BMW'lerden farklı olarak böbrek ızgarasıyla donatılacağını ortaya koyuyor.

Twitter X üzerinden paylaşılan klip, Vision Neue Klasse'nin iki ekrandan oluşan bir böbrek ızgarasına sahip olacağını gösteriyor. Bu ekranlar daha sonra aydınlatılabilir ve geleneksel bir örgü ızgaranın görünümünü bir şekilde taklit eden beyaz unsurlardan oluşan bir desenle yavaşça titreşebilir.  

Vision Neue Klasse karmaşık LED arka lambalarla donatılırken, iç mekanda gösterge panelinin üst kısmı boyunca uzanan ince bir dijital panel yer alacak.

 Otomobilin yeni platformuna ilişkin teknik özellikler sınırlı olmakla birlikte, markanın %30 daha uzun menzil, %20 daha fazla enerji yoğunluğu ve %30 daha hızlı şarj sağlamayı vaat eden altıncı nesil batarya hücrelerine sahip olması bekleniyor. Bu yeni bataryalar, doğrudan aracın şasisine monte edilebilen bir pakette yeni lityum-iyon hücrelerden oluşacak.  BMW'nin hücreleri üretmek için geri dönüştürülmüş kobalt, nikel ve lityum kullanması da bekleniyor.