Bugatti Divo Fiyatı ve Tüm Özellikleri Belli Oldu

Bugatti, yeni modeli Divo' nun örtüsünü kaldırdı.
26-08-2018 09:54 - 19738 Okundu

Bugatti Divo, Pebble Beach etkinliğinde tanıtılması en çok beklenen otomobillerden biriydi.Marka, yeni Divo' nun tüm özelliklerini ve fiyatını bu etkinlikte açıkladı.

Chiron modeli ile çok az bir benzerlik gösteren dİVO, EŞSİZ  bir tasarıma sahip.Birçok tasarım değişikliği görünüş için değil aerodinamikliğe göre yapılan Divo, bu modifikasyonlar sayesinde Chiron modeline göre 90 kg yere daha fazla kuvvet uyguluyor.

TASARIM

Önden başlarsak, Divo, daha büyük hava girişlerine ve daha geniş bir spoyler içeren ön cepheye sahip.Bu değişiklikler, aerodinamikliği ve soğutmayı öönemli ölçüde iyileştirmeye yardımcı oluyor.Soğutmadan konu açılmışken, frenler, aracın her iki tarafındaki dört bağımsız hava kaynağı tarafından soğuluyor. Bu kaynaklar: ön tamponun üzerindeki alan, ön kanatlardaki girişler, radyatördeki giriş ve lastiklerin önündeki difüzörler.

Diğer önemli tasarım değişiklikleri arasında yeni farlar ve dört çıkışlı egzoz sistemi, daha büyük bir difüzör, aerodinmik yan etekler, kanat ve arka spoyler yer alıyor.

MOTOR

1479 hp güç üreten 8.0 litrelik W16 ünite ile hayat bulan yeni Divo, saatte 380 km/s hız yapabiliyor.

Hafif tekerlekleri ve yeni karbon fiber kaput kapağı sayesinde Chiron modeliine göre 35 kg daha hafif.Ayrıca ses sistemi, orta konsol ve kapı panellerinde saklama alanlarının da yer almaması aracın hafiflemesini sağlıyor.

Araç,  Fransız yarış pilotu Albert Divo'nun adı ile piyasaya sürülecek.40 ADET üretilecek olan Yeni Divo, 5.8 milyon dolar fiyat etiketine sahip.