Citroen CEO'su Dacia'yı Ana Rakipleri Arasında Görmüyor

Citroen, yeni nesil C3'ü geçtiğimiz hafta tanıtmıştı.
23-10-2023 10:06 - 19031 Okundu

Citroen e-C3'ün kısa süre önce tanıtılması ve uygun fiyata odaklanması, herkesin Stellantis markasının Renault Grubu'nun Dacia'sına eşdeğer olup olmayacağını merak etmesine neden oldu. Bu konu sorulduğunda Citroen CEO'su Thierry Koskas, belirli segmentlerde Dacia ile rekabet edeceklerini, ancak Citroen markasının pazar konumlandırmasının farklı olduğunu itiraf etti.

 Citroen CEO'su, Dacia ile bir rekabetin söz konusu olup olmadığı sorulduğunda şunları söyledi: "Şu anda bizi çok saygı duyduğumuz bir marka ile karşılaştırıyorsunuz. Dacia ve Citroën arasındaki fark, bizim yüz yıllık bir geçmişe sahip bir marka olmamızdır. Ayrıca konfor, sadelik, sürdürülebilirlik ve cesaret gibi başka temel değerlerimiz de var. Otomobiller mümkün olduğunca herkes için uygun fiyatlı olmalıdır, ancak C5 Aircross ve C5 X gibi daha büyük modeller de üretiyoruz. Bu nedenle Citroen'in bir marka olarak konumlandırılması Dacia ile aynı değildir. Dacia ile bazı modellerde rekabet ediyoruz ama hepsinde değil."

Citroen e-C3'e dönecek olursak, model 2024 yılında 320 km (199 mil) menzil ve 23.300 € başlangıç fiyatıyla piyasaya sürülecek.