Dacia Cenevre'de 10.Yaşını Kutluyor

Dacia, Cenevre'de Özel Limited Edition Versiyonları ile 10. Yılını Kutluyor
03-03-2015 12:33 - 22430 Okundu

· Dacia bu yıl 10. başarı yılını kutluyor. Logan modeli Avrupa ve Akdeniz bölgesinde 2005 yılında lanse edilmişti.

· Marka, Cenevre’de yıldönümüne özel Cosmos Mavisi renginde ve özel ekipmanlar ile limited edition serisini sergiliyor.

· Dacia Duster’ın 4WD versiyonu artık benzinli TCe 125 motoru ile sunuluyor.

· 2014 yılında Dacia’nın satış rakamı, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 20 artarak tarihinde ilk kez 500 bin adede yükseldi.

· 2005 yılında Logan’ın lansmanından beri Avrupa’da ve Akdeniz havzasında toplamda 3,1 milyon Dacia araç satışı gerçekleşti.

· İki yıl içinde tamamen yenilenen Dacia, şu anda Avrupa’nın en genç ürün yelpazesine sahip otomotiv firmalarından biri.

· Dacia 10 yıllık süre zarfında müşteri ilişkilerini sadelik, cömertlik ve güvenilirlik ilkeleri üzerine kurdu.

2015 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki yenilikler

Logan’ın Avrupa’da lanse edilişinin üzerinden 10 yıl geçti. Renault desteği ile yeniden hayata dönen Romanyalı marka Avrupa çapında eşi benzeri görülmemiş bir başarı hikâyesinin altına imza attı. Dacia, tüm modellerini kapsayacak (Dokker Van hariç) özel versiyon ile 10. yıldönümünü kutluyor. Logan, Logan MCV, Sandero, Duster, Lodgy ve Dokker ile sunulan limited edition versiyonlar Cosmos Mavisi renk, sıra dışı stil detayları, internete bağlı yeni Media-Nav Evolution navigasyon sistemi içeriyor.

Dacia Media-Nav Evolution sistemi Madia-Nav’ın başarısına katkı sağlayan özelliklerin hepsini bünyesinde barındırıyor. Yeni nesil Media-Nav Evolution navigasyon sisteminde Bluetooth® ve USB bağlantıları, entegre navigasyon, TMC (Trafik Mesajı Kanalı) trafik bilgileri ve her an kolayca internete bağlı kalınmasını sağlayan AHA uygulaması yer alıyor.

Dacia Duster ise artık 4WD TCe 125 versiyonu ile sunuluyor. Bu 4 silindirli, doğrudan enjeksiyonlu ve turbo şarjlı motor, Renault Grubu’nun downsizing stratejisinin bir ürünü. Bu 1.2 litrelik motor, enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak maksadıyla en yeni teknolojilerle donatıldı (Stop&Start, azaltılmış sürtünme). Duster böylece 1.6 16v 105bg ve dCi 110bg versiyonları ile birlikte 4x4 seçeneğini bir adım öteye taşımış oluyor (ülkeye bağlı olarak).

TCe 125 motoru 6 vitesli 4WD şanzıman ile eşleştirildi. Sürücüler, orta konsolda yer alan bir kumandayla üç farklı mod arasından seçim yaparak otomobilin özelliklerini kolayca bulundukları ortama adapte edebiliyor: 4x2, Auto ve Lock. Yakıt tüketimi 6.4 lt / 100 km düzeyinde ve CO2 emisyonları 145 g / km ile sınırlandırılmış durumda. Eco Mod ise sürücülerin yakıt tüketimini azaltmalarına ve daha ekonomik ve ekolojik bir sürüş tarzı benimsemelerine yardımcı oluyor.

http://www.yenimodelarabalar.com/images/userfiles/k15%20(1).png

Dacia: Ticari bir başarı

2005 yılında Logan’ın lansmanından beri Avrupa’da ve Akdeniz havzasında toplamda 3,1 milyon Dacia aracı satıldı. 2014 yılında ise marka ayını sene içinde 500 binden fazla satış adedine imza attıı.

Carlos Ghosn’un önderliğinde Dacia markası önemli oranda bir büyüme gerçekleştirdi. Şu anda 44 ülkede varlığını sürdüren marka Dokker Van hafif ticari aracı da dahil olmak üzere yedi otomobilden oluşan eksiksiz bir seriyi müşterilerine sunuyor. Logan, Logan MCV, Sandero, Duster, Lodgy, Dokker ve Dokker Van.

İki sene içerisinde tamamen yenilenen Dacia şu anda Avrupa’nın en genç ürün yelpazesine sahip otomotiv firmalarından biri.

Dacia, Avrupa’da %2,5’lik pazar payı (+0,4 puan) ile ardarda iki yıl boyunca otomotiv pazarında en güçlü büyümeyi elde etti. Dacia 2014 yılında 511 bin 362 araç satışı gerçekleştirdi. Her biri 160 bin adet satan Sandero ve Duster modelleri, satışların üçte ikisini gerçekleştirdi. Bu iki modeli yaklaşık 100 bin adet ile Logan takip etti.

Fransız pazarında beşinci sırada olan Dacia pazara giriş oranını +0,5 puan artırarak %4,9’a çıkardı. Bundaki en büyük pay Duster ve Sandero’nun (en çok satan üçüncü araç) elde ettiği başarı oldu.

Sandero’nun en çok satan otomobil olduğu İspanya’da ise Dacia’nın pazar payı 45 bin 986 adetlik satış sayesinde 0,7 puan artarak %4,7’ye ulaştı.

Dacia diğer Avrupa ülkelerinde de hacim ve pazar payı rekorları kırmaya devam ediyor. Örneğin İtalya’da Dacia’nın pazar payı yaklaşık 40 bin adet satış ile %2,7. Pazara girişinden sadece iki yıl sonra İngiltere’de ise Dacia, 2014 yılında kazandığı 23 bin 862 müşteri ile şimdiden yaklaşık bir puanlık bir pazar payını yakaladı.

Türkiye’de ise Dacia markası, 2014 yılında toplam pazarda kaydettiği 34 bin 469 adet satış ile %4,5 pazar payı ile tarihinin en yüksek pazar payını elde etti.

Marka ile müşterileri arasında 10 yıldır devam eden bağ

Dacia müşterileri aynı zamanda markaya olan bağlılıklarını bir uluslararası sayfa ve 27 ülke sayfası ile Facebook’ta paylaşıyor. Söz konusu sosyal mecradaki topluluğun sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Rakamlar sadece bir yıl içinde ikiye katlandı ve şu anki sayı 2,2 milyon fana ulaştı. En aktif ülkeler Türkiye (650 bin fan), ardından markanın doğum yeri Romanya (350 bin fan) ve Fransa (yaklaşık 270 bin fan) geliyor. Kuzey Afrika, Cezayir ve Fas ise sırasıyla 250 bin ve 240 bin fana sahip.