Doğus Otomotiv, Irak Pazarına Veda Etti

Resmi açıklama da yapıldı.
02-07-2021 13:38 - 18448 Okundu

Bir süredir Irak pazarında faliyetlerini sürdüren Doğus Otomotiv, bu ülkedeki şirketini kapatma kararı aldı. Audi ve VW markalarının satışları artık Doğus Otomotiv tarafından yapılmayacak.

KAP’ a yapılan açıklamada  fesih sözlemesinin imzalandığı ve tüm distribütörlük faliyetlerinin sonlandırıldığı belirtildi.

Resmi KAP açıklaması ise şu şekilde: 

"Irak Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde Volkswagen Binek, Audi ve Volkswagen Ticari markalı araçların ithalatı, dağıtımı ve satış sonrası hizmetleri ile ilgili faaliyetlerinde bulunan bağlı ortaklığımız D-Auto LLC, Audi Volkswagen Middle East FZE ve Volkswagen AG ile varmış olduğu mutabakat sonucunda fesih sözleşmesi imzalayarak distribütörlük faaliyetlerini sonlandırmıştır. "

"Distribütörlük faaliyetlerini sonlandırılması ile birlikte Irak Cumhuriyeti yasal mevzuatına göre Erbil merkezli olarak kurulmuş bulunan ve şirketimizin, %100 hissedarı olduğu bağlı ortaklığımız "D-Auto Limited Liability Company" unvanlı şirketin tasfiye işlemlerine başlanılacak ve gelişmelere ilişkin kamuoyu bilgilendirilecektir. "