Elektrikli Dacia Spring SUV Fiyatı Ne Olur? Özellikleri Açıklandı

Avrupa'daki en düşük fiyatlı elektrikli araç olacak.
16-10-2020 08:26 - 19517 Okundu

Dacia' nın yeni elektrikli aracı Spring, Türkiye'de de satışa sunulacak. Markanın ilk elektirkli suv modeli olmasından dolayı büyük önem arz eden model, iddiasına göre Avrupa' nın en düşük fiyatlı aracı olacak.

Renult City model ile benzer bir tasarıma sahip olan model, ön bölümde Dacia' nın karakteristik ızgarasına ve ışıklandırma sistemi ile donatıldı. Çin'de 9bin dolarlık fiyat etiketine sahip olan kardeşi ile benzer bir fiyata geleceğini düşünüyoruz.

Ucuz olsun amacıyla geliştirilen modelin çok fazla donanım özelliği bulunmuyor. Kabinde 3.5 inçlik gösterge paneli sunan model, diğer bütün işlevlerini fiziksel kontrol ile sağlıyor. Opsiyon listesinde Apple Carply ve Android Auto desteği de olacak.

Güvenlik sistemlerine baktığımızda bol bol hava yastığı,  yol tutuş sistemi, acil durum fren sistemi gibi özellikler görüyoruz.

MOTOR ÖZELLİKLERİ

26 KWH' lik bataryası ile 44 hp güç ve 125 nm tork üretebilen Dacia Spring, 225 kilometreye kadar menzil mesafesi sunuyor. Aracın maksimum hızı ise 100 km/s. Şarj süresi ise 1 saatten daha kısa bir süre.

Dacia Spring Electric, 2021 yılının bahar aylarında siparişe açılacak.