Fiat Punto Avrupa' ya Veda Ediyor

Yeni raporlara göre, Fiat Punto artık Avrupa' da satışa sunulmayacak.
31-05-2018 22:27 - 21564 Okundu

Bloomberg' in yeni bir raporunda, Fiat, Türkiye'de bir dönem çok fazla satılan Punto modelini Avrupa pazarından çekecek.Yaşlı süpermini, Avrupa üretiminden çekilecek ve bu modelin yerine diğer modellerin üretimine ağırlık verilecek.

Fiat Punto 1993 yılında tanıtıldı ve şu anda üçüncü nesli ile yollarda yer alıyor.Üçüncü nesil 2005 yılında tanıtıldı ve 13 yıldır hala da satmaya devam ediyor.İtalya'daki Melfi fabrikasında üretilen Punto yerini Alfa Romeo' nun Mito modeline bıracak.

FCA, Jeep markasının da büyümesi için de böyle bir karar aldı.1 haziranda yeni planlarını açıklayacak olan şirketin, bakalım Linea ile ilgili de bir planı var mı.

Türkiye'de şuan 1.4 litrelik motor ile satışta olan model 77 hp güç üretebiliyor. 59.900 TL fiyat etiketine sahip olan model, hurda indirimi ile birlikte 49.900 TL' ye satın alınabiliyor.Açıkcası rakipleri arasında en uygun modellerden birisi olması ile tercih edilebilir modeller arasına yer alan Fiat Punto, yedek parça ve işçilik masrafları konusunda da oldukça ideal bir model denebilir.