Honda CR-V2' nin 1.5 Motorunda Problemler Çıkıyor

Türkiye'de de satışta olan 1.5 turbo motor seçeneği için arıza kayıtları artmaya başladı.
09-10-2018 08:57 - 16275 Okundu

Türkiye'de olduğu kadar diğer pazarlarda da yoğun bir ilgi ile karşılaşan Honda CR-V, dünyanın en çok satan suv modellerinden birisi. 2017 ve 2018 yıllarında toplam 500 bin adet satış gerçekleştiren Honda CR-V, 2018 model yılına air versiyonu ile de showroomlardaki yerini aldı. Sorun çıktığı belirtien 1.5 litrelik turbo motor, Türkiye pazarında da satışa sunuldu.

Yurt dışında opsiyon listesinde yer alan 1.5 turbo motor, Civic modellerinde de kullanılıyor. Ancak CR-V 'de kullanmak için bu motorun gücünü yükselten Honda, yeni teknolojisi sayesinde yakıt tüketimini aynı seviyede korumayı başlardı. Fakat Consumer Reports'un ortaya attığı iddialarda, bu motorun sorun çıkarmaya başladığı yer alıyor.

Bağımsız olarak faliyetlerini sürdüren bu kuruluş, cr-v sahiplerinin ilk aydan itibaren arıza çıkaran motorlardan şikayetçi olduğunu açıkladı.NHTSA' ya da birçok müşterinin başvurduğu belirtiliyor.

1.5 TURBO SORUNU NEDİR

Raporlarda yazana göre benzin ve yağ, 1.5 litrelik motorun içerisinde karışmıyor. Bu nedenle de motorda sıkıntılar oluşuyor. Şubat ayında sadece Çin'de bu sorundan dolayı 380 bin CR-V ve Civic modeli geri çağırılmıştı.

Honda yetkililerinden Chris Martin: "Sorun yaratan problemi çözmek için uğraşıyoruz. Hedefimiz Kasım ayının ortasında gerekli düzeltmeleri yapabilmek. Bu durum garanti kapsamında olacak ve yeni model CR-V'ler aynı sorundan etkilenmeyecek." diyerek sorunun en yakın zamanda çözüleceğini belirtti.