Hyundai Ioniq N Versiyonu Üretilebilir

Hyundai, elektrikli modeli için yüksek performanslı bir versiyon düşünüyor.
24-08-2018 22:27 - 19884 Okundu

Automotive News'te çıkan habere göre Hyundai, N ailesini bir elektrikli araç ile genişletebilir.Yüksek performanslı araç geliştirme ve araştırma bölümünün başında yer alan Albert Biermann, Ioniq modelinin N versiyon ile gelebileceğini belirtti. Ayrıca 5 yeni N versiyon üretileceğinin de altını çizdi.

Şuan için 3 farklı N versiyonuna sahip olan Hyundai, 4. modeli suv modeli olarak üretmeyi planlıyor.5. model de spor bir model olacak.Büyük ihtimalle bu spor araç hatchback kasaya sahip olarak yollara çıkacak.Ancak bu modelin elektrikli bir motora sahip olma olasılığı da bir hayli yüksek gözüküyor.

Performansı standart modele göre biraz daha yüksek olacağı için yeni Ioniq N, daha geniş bir motor ve batarya ile gelecektir.Süspansiyon sisteminde de birtakım değişiklikler yapılacaktır.

2021 yılından itibaren yollara çıkacağı tahmin edilen Ioniq N,  Ioniq EV versiyonundan daha iyi bir performans gösterecektir. Ioniq EV' in teknik özelliklerini hatırlatacak olursak;  120 hp hüç, 295 nm tork, 0-100 km/s hızlanması 9 saniye.