Hyundai, Santa Fe İçin İki Yeni Hibrit Versiyon Geliştirecek

Hyundai Santa Fe geçtiğimi aylarda tamamen yenilenmişti.
09-07-2018 08:02 - 14297 Okundu

Tamamen yenilenen Hyundai Sante Fe, markanın EV ve hibrit ürün gamını arttırma planlarının bir parçası olarak iki yeni elektrikli motor ile satışa sunulacak.

Hyundai, Barselona’da düzenlenen basın toplantısında, Santa Fe’ nin iki yeni elektrikli motor ile geleceğini Autocar’ a doğruladı.İlk elektrikli versiyon bir hibrid olacak, ikincisi ise biraz daha gelişmiş bir plug-in hibrit olacak.

Daha önce Ioniq modelini de satışa sunan model, elektrikli araçlara çok da yabancı değil.Ancak büyük suv Santa Fe modelinde ilk defa bir elektrikli motor deneyecek.Tahminlere göre yeni versiyonda Kia Optima’ya da hayat veren 2.0 benzinli motor ve elektrikli motor görev yapacak.

Diğer hibrit versiyon ile Kia Niro’da kullanılan elektrifikasyon ile donatılacak.

Yakın zamanda R versiyon da çıkarmayı planlayan Hyundai, 2.2 litrelik CRDi motor ile bu versiyona hayat verecek.Bu motor , 194 hp güç üretebiliyor ve isteğe göre ön tekerleklerden isteğe göre de dört tekerlekten çekiş sistemi ile tercih edilebilecek.

Dört tekerlekten çekiş sistemini tercih edenler, HTRAC sistemini de standart olarak satın almış olacaklar.Bu sistem, tork dağılımını değiştiren Sport, Comfort ve Eco sürüş modalarının kullanılmasını sağlıyor.