Hyundai'den Büyük Suv Modeli Gelebilir

Yeni suv modelinin Toyota Land Cruiser ile rekabet edeceği söyleniyor.
23-08-2018 23:11 - 18032 Okundu

Türkiye'de en büyük suv modeli Tucson olan Hyundai, daha büyük bir model için kolları sıvadı. Toyota Land Cruiser'a rakip olarak yeni bir suv modeli çıkarmayı planlayan Hyundai, bu modeli Palisade' nin üzerinde konumlandıracak.

Hala proje aşamasında olan yeni model hakkında çok fazla bir bilgi bulunmuyor.Daha çok Avustralya ve Orta Doğu pazarlarında satışa sunmayı düşünen Hyundai, tahminlere göre bu modelini 5 metre uzunluğunda tasarlayacak.Land Cruiser'dan daha uzun olması beklenen model, Palisade' nin gövdesini kullanabilir.

Büyük bir model olacağından dolayı yüksek hacimli bir motor kullanılacaktır. Büyük ihtimalle Kia Stinger'da kullanılan 3.3 litrelik üniteyi, yeni modelde göreceğiz. Ancak Stinger'daki gibi 370 hp' lik bir performans beklememek gerekiyor.Bir diğer motor seçeneği ise Genesis G90'da kullanılan 5.0 V8 ünite olabilir.

Palisade modelini 2020 'de satışa sunacak olan Hyundai, yeni modelini de 2020'den sonra piyasaya sürebilir. Kaslı ve agresif bir tasarıma sahip olan Palisade, 3.3 litrleik V6 ünitesi ise 370 beygir güç üretebiliyor.