Hyundai'den Yeni Ses Sistemi

Öndeki ve arkadaki yolcular farklı müzikler dinleyebilecekler.
18-08-2018 13:57 - 19705 Okundu

Günümüzde artık çok sayıda müzik türü bulunuyor ve insanlar da artık çok farklı müzik türlerini dinleyebiliyorlar.Uzun yolculuklarda da bu bir sorun haline gelebiliyor.Ancak Hyundai, geliştirdiği yeni teknoloji ile önde ve arkada oturan yolcular için farklı müzik dinleme imkanı sunmaya hazırlanıyor.

Seperated Sound Zone adı verilen yeni sistem, ön ve arka yolcuların aynı anda farklı düzeinler dinlemesini sağlıyor.Üstelik müziklerin birbirine karışmıyor.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde piyasaya sürülecek olan yeni ses sistemi, bilgi-eğlence sistemleri ile de desteklenecek.Günümüzde artık arka yolcular için bilgi-eğlence sistemi sunan markalar, yeni ses sistemi ile konforu daha da arttıracaklar.

Bu teknolojiyi sıkıntısız bir şekilde uygulanabilirse, yolculuklar sırasında artık kulaklık takma ihtiyacı da ortadan kalkacaktır.Özellikle çok çocuklu aileler için bu sistemin bir hayli kullanılacağı tahmin ediliyor.

Bu sistemin bir diğer yararı ise navigasyon ve telefon konuşmaları olacak.Yolculuk sırasında navigasyon yönlendirmeleri sadece sürücü tarafından duyulacak.Ayrıca telefon konuşmaları da arkadaki yolcular tarafından dinlenmek zorunda kalmayacak.

2014'ten beri bu sistemi geliştiren Hyundai, 2020'den itibaren bu sistemi yeni modellerine entegre edebilir.