İzmitli Pirelli, Kubica ile Wrc'de

Dünya Ralli Şampiyonası’na 2014 yılında lastik tedarikçisi olarak geri dönen Pirelli, 2015 yılında Kubica’yla birlikte.
26-01-2015 12:51 - 19011 Okundu

Geçtiğimiz yıl ralli etaplarına dönen Pirelli, 2015 Dünya Ralli Şampiyonası’nda iddialı bir takım ve iddialı bir pilotla yer alıyor.

21-25 Ocak tarihlerinde Monte Carlo Rallisi ile start alan WRC’de Robert Kubica, Ford Fiesta RS model aracı ve Pirelli lastikleriyle şampiyonluk mücadelesi veriyor. Monte Carlo Rallisi’nde fren arızası sebebiyle yarışı tamamlayamayan Kubica, 12-15 Şubat’ta İsveç’te gerçekleştirilecek yarışta podyum için yarışacak. 

WRC’de bu sezon başka pilotlar da Pirelli’yi tercih etti; Çek Cumhuriyeti’nden Martin Prokop ile 2014 yılında WRC2’de birçok kez birincilik kürsüsüne çıkan, bu yıl WRC’de yarışan Lorenzo Bertelli de Pirelli lastiklerini tercih eden diğer pilotar.

WRC’de son nesil RK ve RKW lastikleri kullanılıyor

Pirelli, Monte Carlo Rallisi için ilk kez geçen yıl Almanya Rallisi’nde tanıtılan en son nesil RK ve RKW lastiklerini tedarik etti. Geçen yıl yapılan testlerden elde edilen sonuçlara göre yeniden hazırlanan bu lastiklerden sert bileşenli RK5A’nın kuru şartlarda, yumuşak bileşenli RKW7’nin ise soğuk ve nemli şartlarda kullanılabiliyor. Çivilerin opsiyonel olarak kullanıldığı ve çamurlu ve karlı yol şartlarında ideal olan Sottozero’nun yanı sıra, süper yumuşak RKSS lastiği de Monte Carlo Rallisi’nde yer aldı.

Kubica ve lastiklerimizle zaferlere hazırız

Motor sporlarında Monako Grand Prix, Le Mans veya Indy 500 gibi ikonik etkinliklerden biri olan Monte Carlo Rallisi’nde teknik bir sorun yaşandığını söyleyen Pirelli Motorspor Başkanı Paul Hembery, geçen sene Monza ve Bettega’da Pirelli'yle beraber çifte zaferle dönen Robert Kubica ile sezon boyunca yeni zaferlere hazır olduklarını belirtti.

Lastik değişiminde yenilik

Pirelli’nin ‘Şampiyonların Fabrikası’ İzmit’te üretilen ralli yarış lastiklerinin yer alacağı 2015 Monte Carlo Rallisi’nde, lastik adetleri değişim başına 5 lastik ve buna ek olarak stepneler 4 adede düşürüldü. Ancak, pilotları daha fazla çalışmaya teşvik etmek amacıyla test sırasında kullanılacak lastiklere herhangi bir kısıtlama getirilmedi. Dünya Ralli Şampiyonası pilotları, 82 seçenek içinden toplamda 34 adet lastik kullanabiliyor ve lastik markaları, sezon başlamadan bir adet asfalt kullanımına uygun sert ve yumuşak bileşenli lastik ile yine bir adet toprak yol kullanımına uygun sert ve yumuşak bileşenli lastik kaydedebiliyor. Lastik markaları aynı zamanda sadece Monte Carlo Rallisi’ne süper yumuşak bileşenler (RKSS) ve ayrıca çivili ve çivisiz olmak üzere iki çeşit kar lastiği (Sottozero) sağlarken, yasal düzenlemelere göre aynı zamanda 18 inçlik lastik jantlarının kullanılması gerekiyor.