Lexus'tan Elektrikli Yeni Model Gelebilir

Yapılan patent başvurusunun ardından gözler Lexus'a çevrildi.
24-12-2018 08:15 - 17054 Okundu

Toyota ile beraber faliyetlerini sürdüren Lexus, elektrikli otomobillere geçişe hazırlanıyor. Toyota kadar hızlı bir giriş yapamayan Lexus,  elektirkli otomobiller konusunda ilk adımlarını atmaya başladı.Daha önce tam elektrikli model üretmeyeceğini açıklayan Lexus, aldığı isim hakları ile yeni bir modelin geleceğini gösteriyor.

Premium modeller ürettiği için elektrikli otomobillere pek sıcak bakmayan Lexus,  büyük ihtimalle birkaç ay içinde yeni bir model tanıtacak ve bu model elektrikli motor teknolojisine sahip olacak.

Avrupa'da yaptığı bir isim başvurusunda UX300e' nin isim haklarını satın alan Lexus, bu ismi büyük ihtimalle bir elektrikli araç için kullanacak.İsmin sonunda yer alan "e" harfinden yola çıkarak böyle bir tahminde bulunduğumuzu da belirtelim.Lexus, hibrit modellerinde de bilindiği gibi "h" harfi kullanıyor.

X harfi ile de suv segmentini işaret eden Lexus, UX300e ismini tahminlerimize göre elektrikli bir suv modeli için kullanacak.

Geçtiğimiz aylarda LF-1 Limitless konseptini tanıtan Lexus, belki de bu konseptin üretim versiyonunu çıkarmayı planlıyordur.