Mercedes, Amazon'un Yardımıyla Uzun Menzilli Elektrikli Kamyonları Test Edecek

Mercedes bugün bir Avrupa lojistik şirketi olan Rhenus ve Amazon ile niyet mektupları imzaladığını duyurdu.
16-09-2022 11:34 - 17233 Okundu

 Yaklaşık 500 km menzile sahip eActros LongHaul kamyon, Rhenus tarafından çeşitli uygulamalarda test edilecek. Test, kamyonun günlük operasyonlara uygunluğunu tespit etmek için nakliye konteynırlarının çekilmesini içerecek.

Mercedes, kamyonu   yoğun testlere tabi tuttuğunu ve bu yıl kamyonu halka açık yollarda sürmeye başlayacağını söylüyor. Bu arada bir "konsept prototip", otomobil üreticisinin ekranının bir parçası olarak bu ay Hannover'deki IAA Ulaştırma fuarında tanıtılacak.

Bu arada Rhenus ve Amazon, büyük kamyonların ihtiyaçlarını karşılayan yüksek performanslı şarj cihazlarının yanı sıra kamyonları da test edecek. "Megawatt şarj" olarak adlandırılan şirketler, HoLa olarak kısaltılan "Uzun mesafeli kamyon taşımacılığı için yüksek performanslı şarj" adlı bir test projesi kurmayı planlıyor.

Projenin bir parçası olarak, ilk olarak Berlin ile Kuzey Ren-Vestfalya arasındaki A2 otoyolu boyunca bir dizi noktaya şarj istasyonları kurulacak. Bazıları, kamyonu sadece 30 dakikada yüzde 20'den yüzde 80'e kadar şarj edebilen megawatt şarj cihazlarıyla donatılacak.

 Şirketler birlikte çalışarak kamyonlar için standart bir şarj altyapısı kurmayı umuyor.