Mercedes AMG Artık Motor Dünyasında

Mercedes-AMG AV Agusta'nın çeyrek hissesini alarak motor dünyasına hızlı bir giriş yaptı.
04-11-2014 11:39 - 18055 Okundu

Bilindiği gibi Audi' nin Ducati satın almasından sonra, Alman Premium denilen sınıftan sadece Mercedes kalmıştı motor dünyasına katılmayan.Mercedes-AMG' de anlaşılan bu pazarın dışında kalmak istemedi ve İtalyan motosiklet üreticisi MV Agusta’nın %25' lik hissesini satın alarak iki tekerlekli hız dünyasına giriş yaptı.

30 milyon Euro karşılığında anlaşma yapıldığı ve uzun bir dönemi içine alan pazarlama stratejileri bulunduğu belirtildi.

Mercedes-AMG yönetim başkanı Tobias Moers ortaklığı şu şekilde değerlendirdi: “MV Agusta ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık ile sonunda kendimize mükemmel bir partner bulduk. Bu ortaklık sayesinde farklı bir yüksek performans tutkunları dünyasına giriş yaptık”. MV Agusta Motor S.p.A başkanı ve CEO’su Giovanni Castiglioni ise “Merdeces-AMG gelecekte MV Agusta’nın dünya çapında büyümesinde önemli bir etken olacaktır. MV Agusta’nın eşsizliği Mercedes-AMG’nin liderliği ile yüksek performans sınıfında daha da genişleyecek.” diyerek bu ortaklığın gelecekte çok iyi yerlere geleceğinin sinyallerini verdi.