Mercedes-AMG E53 Hybrid 603 BG'ye Varan Elektrikli Kas Gücü ile Görücüye Çıkıyor

Plug-in hibrit güç aktarma sistemi sedanın 0-100 km/sa hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlamasını sağlar, ancak yalnızca isteğe bağlı AMG Dynamic Plus Paketini alırsanız
11-03-2024 08:00 - 206 Okundu

Mercedes, E-Serisi W214'ün AMG tarafından geliştirilen ilk performans odaklı versiyonunu tanıttı. E53 Hybrid 4Matic+ daha agresif bir görünüme, daha keskin bir şasi yapısına ve isteğe bağlı olarak plug-in hibrit güç aktarma organlarıyla 603 bg'ye kadar güce sahip sedan ve estate gövde tipleriyle sunuluyor.

Yaklaşmakta olan E63 performans amiral gemisinin (o da PHEV kurulumunu miras alacak) altında konumlandırılmış olsa da, E53 güç ve performans açısından selefine kıyasla büyük bir adımı temsil ediyor.

Plug-in hibrid sistem, 443 bg gücünde 3.0 litrelik altı silindirli bir motor ve AMG Speedshift TCT 9G şanzımana entegre edilmiş 161 bg gücünde tek bir elektrik motorundan oluşmaktadır. Toplam güç 577 hp ve 750 Nm tork olup tam değişken 4Matic+ sistemi aracılığıyla dört tekerleğe birden iletilir. Bununla birlikte, isteğe bağlı AMG Dynamic Plus Paketi, kalkış kontrolünün Race Start modu etkinleştirildiğinde daha etkileyici bir 603 bg gücün kilidini açar.

Sonuç olarak, sedan 0-100 km/sa hızlanmasını 3,8 saniye gibi kısa bir sürede tamamlıyor (Estate için 3,9); bu da eski hafif hibrit altı motorlu E53'ten 0,7 saniye daha hızlı ve V8 motorlu E63 S'ten 0,6 saniye daha yavaş. Opsiyonel AMG Sürücü Paketi ile azami hız elektronik olarak sedan için 280 km/sa ve Estate için 275 km/sa ile sınırlandırılıyor.

E53'ün PHEV doğası, yalnızca elektrik gücüyle sürülebileceği anlamına gelir, ancak bu en yüksek hızı 140 km / s ile sınırlar. Batarya paketi 21,22 kWh kullanılabilir kapasiteye sahiptir ve WLTP döngüsünde 90-101 km arasında sıfır emisyon menzili sunar. Opsiyonel 60 kW DC hızlı şarj cihazı ile akü yaklaşık 20 dakika içinde yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj edilebiliyor.

Görsel olarak E53 Hybrid 4Matic+, AMG'ye özgü aydınlatmalı ızgara ve ön tampondaki daha büyük hava girişleri sayesinde daha düşük E-Serisi versiyonlarından ayrılır. Profil, her iki tarafa 11 mm (0,4 inç) ekleyen daha geniş ön çamurluklara, yan solungaçlara ve isteğe bağlı olarak 20 inç alaşımlara veya 21 inç dövme jantlara yükseltilebilen yeni bir 19 inç alaşım jant setine sahiptir. Son olarak, arka uçta dörtlü egzoz boruları ve daha az güçlü AMG Line trimlerden ayıran bir dudak spoyleri bulunur. Tipik Mercedes tarzında, siyah krom veya karbon fiber makyaj için para harcamak isteyenler için isteğe bağlı AMG Dış Gece Paketi (I ve II) ve AMG Karbon Dış Paket sunuluyor.

İç kısımda, elektrikli olarak ayarlanabilen AMG spor koltuklar (opsiyonel olarak AMG performans koltukları mevcuttur) Artico suni deri ve kırmızı kontrast dikişli mikro kesim mikrofiber ile döşenmiştir. AMG performans direksiyon simidi Nappa deri ile kaplanırken, gösterge panelindeki ve kapı kartlarındaki aydınlatmalı gri açık gözenekli dişbudak ahşap döşeme hibride özgü bir özelliktir. Bilgi-eğlence sistemi AMG'ye ve hibrite özgü birkaç ekrana sahiptir ve resimde görülen MBUX Supercreen düzeni opsiyonel donanımın bir parçasıdır.