Mercedes Yakıt Pompası Sorunu Nedeniyle Bazı Modellerini Geri Çağırıyor

Mercedes, yakıt pompasında yaşanan bir sorun nedeniyle binlerce aracını geri çağırdı.
03-01-2024 01:00 - 197 Okundu

Amerika Birleşik Devletleri'nde   farklı Mercedes-Benz modelleri yakıt pompası pervanesindeki bir arıza nedeniyle geri çağrıldı.  

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yayınlanan bildiriye göre, geri çağırma toplam 79.676 aracı kapsıyor. Etkilenen araçlar arasında GLE, GLS, C-Serisi, E-Serisi, S-Serisi, SL, E-Serisi Coupe, E-Serisi Cabrio, CLS, AMG GT 4 Kapılı Coupe ve G-Serisi modeller yer alıyor. Bu modellerin  2021 ila 2024 yılları arasındaki belirli versiyonlarının etkilendiğinin de altı çiziliyor.

Geri çağırma bildiriminde  pervanenin teknik özellikleri karşılamadığı için deforme olabileceğini ve yakıt pompası gövdesiyle temas ederek "mekanik bir dirence yol açabileceği"  belirtiliyor.. Bu durum yakıt pompasının kapanmasına ve aracın itiş gücünü kaybetmesine neden olabileceği, bu duumunda kaza riskini arttırdığı söyleniyor.r. Etkilenen araçların sahipleri, yakıt pompası kapatılmadan önce motorun zor çalıştığını fark edebilir veya gösterge panelinde bir uyarı mesajı görebilirler.

Mercedes-Benz bayilere etkilenen araçlardaki yakıt dağıtım modülünü ücretsiz olarak değiştirmeleri talimatını vermiştir.