Mercedes, Otonom Sürüşler İçin Turkuaz Işık Kullanacak

Eğer yollarda turkuaz ışıklı bir Mercedes görürseniz, aracın otonom sürüş modunda olduğunu anlayabilirsiniz.
20-12-2023 09:55 - 294 Okundu

Mercedes, aracın çevresinde yol kullanıcılarını otonom sürüş konusunda uyarmak amacıyla araçlarına turkuaz ışıklar eklemek için onay aldı. Bu konuda adım atan ilk otomotiv markası olmayı da başardı. Mercedes, bu teknolojiyi ilk olarak  Kaliforniya  test etmeye başlayacak.


Bu yılın başlarında Mercedes, Drive Pilot modu aracılığıyla sürücülere Seviye 3 otonom teknolojisini sunan ilk otomobil üreticisi olmuştu. Diğer gelişmiş sürücü destek sistemleri gibi bu özellik de sürücülerin ellerini direksiyondan çekmelerine olanak tanıyor. Bununla birlikte, sektörde bir ilk olarak, sürücülerin gözlerini yoldan ayırmalarına da izin verecek kadar yetenekli bir sistem. Ancak marka, sürücülerin her an direksiyonun kontrolünü ele almaya hazır olmaları gerektiğini de belirtiyor. 

Mercedes,  seyir halindeki diğer sürücüleri bir aracın otonom modda olduğu konusunda uyarmak için özel işaret lambalarını test ediyor. Otomobil üreticisi turkuaz rengi seçtiğini çünkü bu rengin acil durum araçları gibi diğer araçlar tarafından halihazırda kullanılmadığını söylüyor. Ayrıca bu rengin oldukça görünür olduğunu ve halihazırda binek araçlarda kullanılan diğer ışık renklerinden farklı olduğunu iddia ediyor.