Mercedes-Benz, Küçük G Sınıfının Birkaç Yıl İçinde Geleceğini Doğruladı

Mercedes, G Sınıfı için yeni bir model daha geliştiriyor.
04-09-2023 07:11 - 22428 Okundu

Mercedes-Benz, 'Küçük G' olarak adlandırdığı bir bebek G-Serisi geliştirmekte olduğunu doğruladı. Modelin doğrulaması, Alman markanın yeni arazi aracının küçük bir teaser görüntüsünü gösterdiği Münih Otomobil Fuarı'nda CLA Concept'in açılışında geldi.

Mercedes CEO'su Ola Källenius CNBC'ye verdiği demeçte modelin "birkaç yıl içinde" geleceğini söyledi ancak şirketin modeli ne zaman piyasaya süreceği konusunda henüz kesin bir tarih belirlemediğini de sözlerine ekledi. Kallenius, "Büyük G'nin kızı ya da oğlu da birkaç yıl içinde dünyanın dört bir yanındaki G hayranlarıyla buluşacak" dedi.

Bir teaser, normal G-Serisi ile benzer bir kutu şekline sahip olacağını ancak daha küçük olacağını doğruluyor. Ayrıca daha küçük boyutunu yansıtacak şekilde G-Serisi yerine g-Serisi olarak anılacak.

Yeni model şirketin MMA platformu üzerinde yükselecek. Dolayısıyla 800 voltluk bir elektrik mimarisiyle yalnızca bir EV olarak satılabilir. Suzuki Jimny kadar küçük olması pek olası görünmüyor ve bunun yerine boyut olarak bir Jeep Wrangler'a daha yakın olabilir.  yeni modelin, iki kapılı mı yoksa dört kapılı mı olacağı ise bilinmiyor.