Mercedes CLA Concept Şık Tasarımı ve 750 Km Elektrikli Menzili ile Görücüye Çıktı

Mercedes, Münih Otomobil Fuarı öncesinde elektrikli CLA konseptini tanıttı.
04-09-2023 07:48 - 16351 Okundu

Yaklaşan üretim modelini önizlemek için tasarlanan konsept, köpekbalığı burnu ön uca sahip şık bir dört kapılı coupe olarak karşımıza çıkıyor. Tamamen kapalı ve aydınlatılmış bir ızgaranın yanı sıra Mercedes yıldız logosunu gösteren ayırt edici farlara sahip. Farlardan bahsetmişken, ince ışıklı şeritler neredeyse tüm aracı kaplıyor ve dikkat çekici bir görünüm kazandırıyor.  

Farları bir kenara bırakırsak, konsept hafifçe eğimli bir tavana doğru akan gösterişli bir ön cama sahip.  

Aerodinamik tasarım, gömme montajlı kapı kolları ile daha da geliştirilirken, 21 inçlik jantları da es geçmemek gerekiyor. Öne çıkan diğer özellikler arasında kıvrımlı bir arka kısım ve animasyonlu yıldızları gösteren ışıklı bir cam tavan yer alıyor.

 Konseptte çeşitli ekranların yanı sıra iki tonlu nappa deri koltuklar, alüminyum aksanlar ve bir orta konsol bulunuyor. Bu konsolda aydınlatmalı bir bardak tutucu ve aydınlatmalı şeffaf bir yüzeye sahip kablosuz bir akıllı telefon şarj cihazı bulunuyor.

Otomobil Mercedes Modüler Mimarisi (MMA) üzerinde yer alıyor ve iki farklı batarya ile sunulacak. 

Mercedes ayrıntılara girmedi, ancak bataryanın "dikkat çekici derecede küçük" olduğunu ve "hücre modülleri,  vida yerine yapıştırıcı kullanılarak yerinde tutulduğu için" daha hafif olduğunu söyledi. Modelin 5,2 mi/kWh (12 kWh/100 km) enerji tüketimine ve 750 km'yi aşan bir   menzile sahip olması bekleniyor.

 Konsept, bir LiDAR sensörünün yanı sıra birden fazla kamera tarafından desteklenen Seviye 2 yarı otonom sürüş sistemine sahip.