Nio, Avrupa'da 30.000 Euro'nun Altında Araç Satmaya Hazırlanıyor

Nio, gözünü Volkswagen'nin liderliğine dikmiş durumda.
05-05-2023 12:06 - 21404 Okundu

Nio şu anda Avrupa için 'Alps' ve 'Firefly' kod adlı iki alt marka üzerinde çalışıyor.

Nio, Avrupa'daki varlığını büyütmek istiyor ve yeni bir markayla Volkswagen'in en büyük rakibi olmak niyetinde.

Şirketin başkanı William Li geçtiğimiz günlerde Alman Der Spiegel dergisi ile yaptığı konuşmada markanın yeni modellerinden birinin satışa çıktığında 30.000 Euro'dan daha ucuza mal olacağını açıkladı. Araç hakkında herhangi bir ek ayrıntı vermese de, muhtemelen Alps markası veya şu anda Project Firefly olarak bilinen üçüncü bir alt marka aracılığıyla satılacak.

William Li, röportajında "Evet, fiyat açısından bu, Volkswagen'e eskisinden daha güçlü bir şekilde saldırdığımız anlamına geliyor" dedi.

Auto News'in bildirdiğine göre, Project Firefly markası Çin'in Anhui eyaletindeki Chuzhou şehrinde kurulacak yepyeni bir fabrikayı işletecek ve Nio'nun halihazırda yakındaki Hefei şehrinde işlettiği iki fabrikaya katılacak.

Nio, VW ve Tesla gibi diğer ezici güçlerle rekabet etmek istiyorsa, Avrupa'da bir dizi daha ucuz EV'yi piyasaya sürmesi gerekiyor. Halihazırda, Avrupa modelleri yaklaşık 50.000 € (55.220 $) ila 91.000 € (100.500 $) arasında değişiyor ve bu da onları pek çok kişi için ulaşılmaz kılıyor.