Nissan Leaf Türkiye' ye Geliyor, Fiyat Ne olur

Dünyanın en çok satan elektrikli modeli Leaf, Türkiye'ye de gelecek.
17-12-2018 09:08 - 22568 Okundu

İstanbul Ekonomi Zirvesine katılan Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, önemli açıklamalarda bulundu.Otomotiv sektörünün Türkiye'deki ve dünyadaki geleceği hakkında konuşan Özkök, elektrikli model Nissan Leaf' i Türkiye'de de satışa sunmak istediklerini açıkladı.

Önümüzdeki 10-15 yıl içinde otomotiv sektöründe önemli değişimlerin olacağını belirten Özkök,  bu değişimin çok hızlı olacağının altını çizdi. 2030 yılında her 10 araçtan 3' nün elektrikli , her dört araçtan 1' nin de otonom sürüş teknolojisine sahip olacağını söyledi.2025 yılında ise tüm araçlarda artık akıllı telefonlar gibi internet bağlantısı olacak diyerek, teknolojisinin hayatımıza çok hızlı bir şekilde gireceğini belirtti.

"Biz NISSAN olarak Türkiye’nin elektrikli araçlar konusundaki çalışmalarını destekliyoruz ve üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu alandaki öncü rolümüzü gerek deneyimlerimizle gerekse ürünlerimizle Türkiye’ye taşımayı arzuluyoruz. Yakın zamanda otonom sürüş özellikleriyle dikkat çeken, Dünyanın en çok satan elektrikli modeli LEAF’i Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz."

Bu açıklamanın ardından Yeni Leaf' in Türkiye'de de satışa sunulacağı kesinleşti diyebiliriz. Ancak henüz net bir tarih verilmedi.