Nissan Yeni Bir Model Tanıtacağını Açıkladı

CES’te tanıtılacak olan yeni modelin, uzun menzilli Leaf olması bekleniyor.
20-12-2018 09:32 - 20320 Okundu

Mercedes’ in yenilenen CLA’ yı CES’te tanıtacağının açıklamasının ardından bir başka marka daha bu fuarda yeni bir model tanıtacağını açıkladı.Japon marka Nissan’ ın yeni bir modeli ile bu fuarda tanışacağız.

Nissan, yeni model hakkında çok fazla birşey söylemese de raporlar, yeni modelin Leaf’ in uzun menzilli versiyonu olacağını gösteriyor.Bu araç Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtılacaktı ancak Carlos Ghosn'un tutuklanması bu planın ertelenmesine neden olmuşru.

Ghosn sorunu hala tam olarak çözülmedi, ancak Nissan, Las Vegas'taki fuarda uzun menzilli Leaf'i tanıtacak gibi duruyor.Nissan bu söylentiyi doğrulamayı reddettiyse de, şirket bu etkinlikte Leaf Nismmo RS versiyonunu da tanıtacak. Ayrıca "EV Cafe" adı verilen özel bir stand da kurulacak.Bu nedenle Japon markanın elektrikli araçlara odanlığını söyleyebiliriz.

Yeni uzun menzilli Leaf, 60 kwh’den daha büyük bir pil paketine sahip olacak. Standart modelde 120 km ile 362 km arasında değişen menzil mesafesi sunan bu ünite, yeni versiyonda 370 km’ den daha fazla menzil sunacaktır. Böylece Chevrolet Bolt ve Kia Niro EV ile daha rahat rekabet edecektir.