Opel Experimental Concept Özellikleri Açıklandı

Opel, Experimental adını verdiği yeni konseptini tanıttı.
09-08-2023 10:08 - 14783 Okundu

Opel, Experimental konseptinin örtüsünü beklenenden biraz daha erken kaldırdı.Yeni konseot ile önümüzdeki yıllarda çıkacak olan modellerin tasarım dilini ve yeni özellikleri bize gösterdi. Tamamen elektrikli konsept, aerodinamik bir coupe-crossover duruşu benimsiyor ve ışıklandırılmış Opel Compass temel stil ipucunu oluşturuyor. STLA platformu üzerinde yer alıyor ve fütüristik teknoloji hileleri ile minimalist bir iç mekana sahip.

Bir crossover olmasına ve geniş bir yerden yüksekliğe sahip olmasına rağmen, konsept maceracı olmaktan çok sportif görünüyor. Üç kollu tasarıma ve fütüristik tek parça lastiklere sahip devasa jantlar, aracın daha ince ve daha atletik görünmesini sağlayarak oranlara yardımcı oluyor. Dış tasarımda kontrast grafikler ve ışıklı özellikler kullanılmış.

Opel Vizor da konseptin ön yüzündeki daha ince ve artık aydınlatmalı şeffaf siyah panelin ADAS için sensörleri, lidarı, radarı ve kameraları barındırmasıyla gelişti. Opel tasarımcıları aerodinamiğe büyük önem vererek eğimli tavan çizgisi, ayna yerine geçen kameralar ve kapı kollarının yokluğu gibi olağan hilelerin yanı sıra her iki uca aero kanatlar, 3 bölgeli Ronal jantlar ve belirgin bir difüzör ekledi.