Peugeot, Dizel Motorları Geliştirmeyi Bırakıyor

Peugeot, benzinli ve elektrikli motorların geliştirilmesine yatırım yapmaya devam edecek.Ancak dizel motorların geleceği ise bu noktada belirsiz.
05-10-2018 15:20 - 13995 Okundu

Fransız otomobil firması yeni petrol brülörleri geliştirmeyi durdurduğu açıklandı.PSA Group’ un ürün direktörü Laurent Blanchet 2018 Paris Otomobil Fuarı'nda gelecek planları ile ilgili bazı bilgileri paylaştı.

Blanchet, dizel motorların geleceğini “belirsiz” olarak nitelendirerek “dizelin pazardan silinip silinmeyeceğini hep beraber göreceğiz” dedi."Biz de  Dizel teknolojisinin daha fazla üzerine gitmemeye karar verdik.Çünkü ne olacağını bekleyip görmek istiyoruz " diyerek sözleri tamamladı.

2017 başlarında %50’ lik bir pazar payına sahip olan dizel motorlar, şuan ise %36 oranında bir paya sahip.Düşüş, Volkswagen'in hile emisyonu skandalı ve muhtemel artan vergilendirmeden kaynaklanıyor.Bazı şehirler tarafından uygulanmaya başlayacak olan dizel yasağı da müşterilerin dizel motor seçeneğinden uzaklaşmasına neden oluyor.

Daha önce Porsche da dizel motora sahip model artık üretmeyeceğini açıklamıştı.Bakalım Peugeot da bu kervana katılacak mı.