Seat, Alfa Romeo İle Rekabet Edebilir Hale Getirilecek

Volkswagen Grubu, Seat markası ile ilgili bazı planlarını açıkladı.
07-08-2018 22:28 - 17391 Okundu

Hyundai' nin geçtiğimiz günlerde Alfa Romeo modelleri ile rekabet etmek için bazı atılımlar yapacağını açıklamıştı.Daha bu haberin üzerinden 1 hafta geçmeden, Volkswagen tarafından da böyle bir hamle yapılacağı duyuruldu. Açıklamayı yapan Volkswagen Grubu patronu Herbert Diess,  SEAT’ı Alfa Romeo ile doğrudan bir rakip marka hâline getirmek istediklerini belirtti.

Seat modelinde büyük bir değişim yaşanırken, diğer markalar ile aynı felsefelerine devam edecek.Volkswagen, geniş kitleye hitap ederken, Skoda, VW marka araçları tercih etmeyenler için bir alternatif olacak. Seat markası ise daha Sportif modeller ile faliyetlerine devam edecek.

SUV segmentine büyük yatırımlar yapan Seat, ilk olarak Ateca modeli ile segmente giriş yapmıştı. Bu modelinden ardından ise Arona ile tanışmıştık.Yakın zaman içinde de Tarraco modelinin örtüsü kaldırılacak.2018 sonuna doğru tanıtılmasını beklediğimiz Tarraco, markanın en büyük suv modeli olmuş olacak.

Skoda Kodiaq modeline alternatif olarak üretilen Tarraco, 1.5 benzinli ve 2.0 benzinli ile satışa sunulacak.Dizel cephesinde ise 2.0 TDI görev yapacak.