Skoda, Elektrikli RS Modelleri Üretecek

Skoda' nın performans ailesi elektrikleniyor.
11-07-2018 08:20 - 16771 Okundu

Performans isteyenler için RS ailesini yaratan Skoda, şimdi de bu versiyonlar için elektrikli motor kullanmaya başlayacak. Şuan için sadece Octavia modelinin RS versiyonu geliştirilmiş olsa da Kodiaq modelinin de RS logosu ile geleceğini biliyoruz.Daha önce Kodiaq RS' in Almanya'da test edildiğine dair haberler de çıkmıştı.

Octavia RS ve Kodiaq RS modellerinin ardından yeni bir model de piyasaya sürülecek.Üstelik bu model sadece elektrik ile çalışan bir motora sahip olacak.

Autocar'a konuşan Skoda satış ve pazarlama sorumlusu Alain Favey, yeni modelin RS logosu taşıyağacaını ancak performanstan çok tasarımın ve sürüş deneyiminin ön planda olacağını belirtti.2020 yılından itibaren satışa sunulacak olan yeni elektrikli model,  Vision E konseptinden yola çıkılarak tasarlanacak.

Skoda, Octavia ve Kodiaq modellerinin arından Fabia modeli için de RS bir versiyon geliştirebilir.Ancak bu haberin doğruluğu henüz kesinleşmedi.Yeni Fabia RS' in en erken 2021 yılından itibaren geleceği tahmin ediliyor.