Skoda Karoq, Kodiaq RS'ten Daha Güçlü Olabilir

Yeni model ile 2019 yılında tanışabiliriz.
31-12-2018 08:49 - 18237 Okundu

2019 yılı Skoda' nın yılı olabilir. Volkswagen çatısı altında faliyetlerini sürdüren Skoda, yeni suv modelleri ile bu segmente hızlı bir giriş yapmıştı.Şimdi ise bu suv modellerinin RS versiyonu için kollar sıvandı.

Suberb' nin elektrikli versyionu, Rapid modeli yerine getirilen Scala derken gözler şimdi de Karoq' un yüksek performanslı versiyonu olan RS' e çevrildi. Octavia RS, Kodiaq RS ile yeni bir model serisi yaratan Skoda, aileye yeni bir üye eklemeye hazırlanıyor.Yeni Karoq büyük ihtimalle dört tekerlekten çekiş sistemi ile gelecek ve 2.0 TSI motor ile yollara çıkacak.

Bu motor seçeneği ile 300 hp gücünde olması beklenen model, dizel motor seçeneğine de sahip olacak. Bu motor ise 236 hp güç üretebilecek. Karoq' un maksimum üreteceği tork miktarı ise 380 nm olacak. Bu değer Kodiaq RS modelinde 500 nm.

Karoq RS' in ardından büyük ihtimalle Fabia RS modeli ile tanışacağız. Hatta bu modelin elektrikli olacağına kesin gözle bakılıyor. Çünkü firma bu modelin elektrikli motor ile gelmesini geçtiğimiz aylarda onaylamıştı.

Yeni Karos RS ile 2019 yılında tanılacağız. Büyük ihtimalle de Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda örtüsünü kaldıracak.