Subaru Elektrikli Araçları da Tesla'nın Şarj İstasyonlarını Kullanacak

Subaru da Tesla teknolojisini tercih etti.
02-11-2023 08:17 - 13595 Okundu

Subaru, Tesla ile yakın zamanda yaptığı bir anlaşmayla Kuzey Amerika Şarj Standardını (NACS) benimseyen otomobil üreticilerinin genişleyen listesine katıldı. Bu büyüyen endüstri standardı, 2025 yılından itibaren Kuzey Amerika pazarına girmesi planlanan Subaru markalı bataryalı elektrikli araçlarda uygulama alanı bulacak.

Duyuruya göre, NACS şarj portları "2025'ten sonra Kuzey Amerika'da piyasaya sürülecek bazı BEV'lerde" kullanılacak. Bu, Subaru'nun CCS (Kombine Şarj Sistemi) ile BEV'ler sunmaya devam edeceği, ancak bunların şu anda geliştirilmekte olan adaptörleri kullanarak 2025'ten itibaren NACS şarj cihazlarına da takılabileceği anlamına geliyor.


Subaru'nun Tesla ile ortaklığı, NACS uyumlu modellerin Kuzey Amerika'daki 15.000'den fazla Tesla Supercharger'a erişiminin kapısını açıyor. Bu strateji, yakın gelecekte NACS uyumlu BEV'leri tanıtmayı planladıklarını açıklayan Honda, Toyota, Lexus, Hyundai, Genesis, Kia, Ford, GM, Nissan, BMW, Mini, Rolls-Royce, Mercedes-Benz, Jaguar, Fisker ve Rivian gibi büyük otomobil üreticileri arasında artan bir eğilimle uyumludur

Japon otomobil üreticisi kısa süre önce elektrifikasyon stratejisini yoğunlaştırarak önümüzdeki yıllarda sekiz yeni tamamen elektrikli model tanıtma planlarını açıkladı. Subaru, BEV'lerin 2030 yılında küresel satışlarının %50'sini oluşturmasını ve en büyük pazarı olan Kuzey Amerika için de benzer bir hedefe sahip olmayı amaçlıyor.

Subaru'nun gelecek EV'leri arasında, 2025'ten itibaren Kentucky'de Toyota muadiliyle birlikte üretilmesi planlanan üç sıralı bir elektrikli crossover da yer alıyor. Toyota, üç sıralı elektrikli aracında NACS bağlantı noktasının kullanılacağını çoktan onayladı, bu da yakın ilişkili Subaru'nun da buna sahip olacağını doğruluyor.